PRVI DERBI ''TEŠKAŠA'' U SAMO TRI DANA: ''Plavci'' tonu sve dublje

M.T.

05. 01. 2023. u 11:26 >> 11:27

OBA tima remizirala u prošlom kolu.

ПРВИ ДЕРБИ ТЕШКАША У САМО ТРИ ДАНА: Плавци тону све дубље

FOTO:EPA

Samo tri dana pre meča treće runde FA kupa, Čelsi i Mančester siti ukrstiće koplja i u Premijer ligi, u derbiju 19. kola večeras od 21 sat na ''Stamford bridžu''. ''Plavcima'' je trijumf skoro pa obavezan u ovom meču zbog stanja na tabeli.

Prvo kolo posle mundijalske pauze Čelsi je uspešno rešio pobedom protiv Bornmuta i sve se crtalo za drugi uzastopni trijumf zaredom pošto je protivnik bio Notingem Forest. Međutim, Čelsi je samo remizirao sa timom koji se bori za opstanak, a menadžer londonskog kluba Grejam Poter priznao je zabrinutost posle te utakmice.

Pogled na tabelu jasno stavlja do znanja zašto je Poter zabrinut. Čelsi je u poslednjih sedam mečeva u Premijer ligi uspeo da pobedi na samo jednoj utakmici i trenutno se nalazi tek na 10. poziciji na tabeli sa 25 osvojenih bodova, deset manje od prva četiri mesta, dok je Totenhem na petoj poziciji koja donosi evropsko takmičenje udaljen pet bodova što znači da situacija još uvek nije potpuno izgubljena. Ipak, pobeda Čelsija se čini kao nephodna kako ''plavci'' ne bi potpuno izgubili korak za timovima iz vrha.

Poput Čelsija, Mančester siti je takođe pobedom nastavio Premijer ligu kada je šampionat nastavljen posle mundijalske pauze, ali je isto tako u prethodnom kolu samo remizirao sa Evertonom. Takav rezultat doneo je Sitiju zaostatak od osam bodova u odnosu na lidera Arsenal pošto sada ima 36, dok su Njukasl i Mančester junajted samo jedan bod udaljeni od ''građana''. Gvardiolu može da zabrine što Siti nijednom nije uspeo da ne primi gol na poslednja četiri meča, odnosno sačuvao je mrežu samo jednom na poslednjih sedam, ali je uprkos tome odbrana aktuelnog šapiona i dalje pri vrhu Premijer lige kao treća najbolja.

Grejam Poter ima dosta problema sa povređenim igračima zbog čega medicinski tim Čelsija radi prekovremeno ne bi li se neko od odsutnih igrača što pre oporavio. Van tima su zbog povreda Ngolo Kante, Armando Broja, Ris Džejms i Vesli Fofana. Pod znakom pitanja za duel protiv Sitija su Ruben Loftus-Čik, Ben Čilvel i Eduard Mendi. Za razliku od Potera, Pep Gvardila skoro da i nema problema sa povređenim igračima. Odsutni će biti samo Emerik Laport i Ruben Dijas zbog povreda.

Ovo nije prvi meč ova dva kluba ove sezone pošto je u Liga kupu pre skoro dva meseca Mančester siti slavio sa 2:0. U prethodnih deset utakmica ovih klubova, Mančester siti je upisao šest pobeda protiv kluba sa ''Stamford bridža'' dok je Čelsi uspeo da ostvari četiri trijumfa. Čelsi nije uspeo da savladala Siti u poslednja tri meča.

NAŠ TIP: I1+&2+ (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE DA NEKO POBEDI: Šturm i Rapid igrali dva puta nerešeno u prvom delu Bundeslige