MITROVIĆ JE NEZAUSTAVLJIV! Može li ligašku formu preneti u kup?

V.M.

07. 01. 2023. u 13:58 >> 13:59

HAL dočekuje Fulam u okviru FA kupa.

МИТРОВИЋ ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ! Може ли лигашку форму пренети у куп?

FOTO: Tanjug/AP

Ekipa iz Čempionšipa je podigla formu u poslednje vreme, pobegla je iz zone ispadanja i sada juriša ka gornjem delu tabele. Fulam igra odlično nakon pauze, vezao je tri pobede i u sjajnom ritmu dočekuje ovu utakmicu.

Hal je u poslednjih pet kola Čempionšipa ostvario tri remija i dve pobede. Ta dva trijumfa su došla u poslednje dve utakmice tako da je u veoma dobroj formi. Početkom nedelje rutinski je savladao Vigan sa 1:4, golove su postigli Esupinjan i Griv, uz dvostrukog strelca Smita. ''Tigrovi'' su trenutno 16. na tabeli sa 33 osvojena boda. Hal je igrao finale FA kupu u sezoni 2013/2014 u kojem je čak i poveo sa 2:0 protiv Arsenala koji je uspeo da se vrati u utakmicu i na kraju je posle produžetaka četa Arsena Vengera podigla trofej.

Fulam igra sjajno ove sezone i Marko Silva je definitivno jedan od vodećih kandidata za nagradu najboljeg trenera u Premijer ligi. Iako su im predviđali borbu za opstanak, njegovi izabranici su trenutno sedmi na tabeli sa 28 bodova i nalaze se u borbi za neko od mesta koja vode u Evropu. Vezali su tri trijumfa nakon pauze, prvo su savladali Kristal palas sa 0:3, zatim su bili bolji od Sautemptona rezultatom 2:1, a u prošlom kolu golom Mitrovića pobedili su Lester, 0:1.

Vođa ekipe je naravno srpski centarfor Aleksandar Mitrović koji igra fudbal života. Na 15 utakmica u Premijer ligi postigao je 11 pogodaka uz jednu asistenciju i jedan je od najboljih igrača u čitavoj ligi. Mitrović će preskočiti meč sa Čelsijem zbog suspenzije, tako da će sigurno biti na terenu protiv Hala i želeće da nastavi svoju sjajnu golgetersku seriju.

Što se tiče međusobnih duela, u prethodnih pet susreta prednost ima Fulam koji je ostvario četiri pobede dok je jedan trijumf upisao i Hal.

Sigurno je da će biti rotacija na obe strane, u ekipi Hala se spominje da će odmoriti Grivs, Slejter i Džouns koji su bili standardni u svakoj utakmici ove sezone.

Kod gostiju se najavljuje čitava promena startne postave sem Mitrovića zbog njegove ligaške suspenzije. Manor Solomon je ponovo počeo da trenira i videćemo da li će dobiti priliku na ovom susretu.

Očekujemo da Mitrović odvede Fulam do sledeće runde, a ako budu imali sreće na žrebu nije nemoguće ni da se bore za trofej ove sezone.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju