TRADICIONALNA GOLEADA U LONDONU: Totenhem se pobedom vraća u vrh tabele

V.M.

01. 01. 2023. u 08:25 >> 08:26

ASTON vila dolazi na noge ''pevcima'' u prvoj utakmici Premijer lige u 2023. godini

ТРАДИЦИОНАЛНА ГОЛЕАДА У ЛОНДОНУ: Тотенхем се победом враћа у врх табеле

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je imao odličan početak sezone, ali u poslednje vreme ja pao u formi i nalazi se u borbi za neko od mesta koje garantuje Ligu šampiona. Gost je na sredini tabele, relativno skoro je zamenio Džerarda sa Unajom Emerijem i nada se da španski stručnjak može da ga lansira u gornji deo tabele.

Totenhem je u prethodnih pet kola zabeležio dve pobede, doživeo isto toliko poraza i upisao remi. Preko nedelje je odigrao 2:2 sa Brentfordom. Ponovo su ''pevci'' mlitavo započeli meč, gubili su sa 2:0, ali su uspeli da se vrate i na kraju je čak Hari Kejn propustio priliku da donese sva tri boda svom klubu kada je u samoj zavšnici pogodio prečku. Izabranici Antonija Kontea ima velike oscilacije, često ove sezone igraju katastrofalno u prvom poluvremenu, pa u drugom odiraju odlično. Ekipa iz severnog Londona igra dobro na svom stadionu, na osam utakmica kod kuće upisala je 18 bodova. Predvodnik ekipe je naravno Hari Kejn. Sjajni centarfor i ove godine rešeta mreže i u dosadašnjem toku takmičenja je postigao 13 pogodaka.

Unaj Emeri je započeo sa dve pobede na klupi Vile, ali je u prošlom kolu doživeo prvi neuspeh. Liverpul je slavio u Birmingemu sa 1:3. Iako ima napadčki potentne igrače poput Kutinnja, Ingsa, Buendije i Votkinsa,  gost je postigao samo 17 golova u Premijer ligi ove sezone, što je i najveći problem kluba. ''Lavovi'' igraju slabo van Birmingema, na osam gostovanja ove sezone osvojili su samo pet bodova. Aston vila je trenutno 12. na tabeli i nada se da može da uđe u seriju dobrih rezultata koji bi je plasirali u gornji dom Premijer lige.

Što se tiče međusobnih susreta, na prethodnih pet utakmica viđene su četiri pobede Totenhema uz trijumf Aston vile. Na tih pet mečeva palo je čak 17 golova, što je preko tri u proseku.

Konte neće moći da računa na Rišarlisona, Lukasa Muru i Bentankura, dok je pod upitnikom Spens.

Gost će biti bez Dijega Karlosa i Remzija.

Očekujemo dobru utakmicu sa puno gol šansi, Totenhem igra veoma dobro na svom terenu i mislimo da će upisati tri boda protiv Emerijeve čete.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

TIH ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna