I DALJE POTREBAN MAKSIMALAN OPREZ: Smanjen broj prijema u kovid bolnicu u Kraljevu

G. Ćirović

06. 05. 2021. u 12:35

UPRKOS smanjenju broja novozaraženih na dnevnom nivou i prijema u Kovid bolnicu, i dalje je neophodan maksimalan oprez.

И ДАЉЕ ПОТРЕБАН МАКСИМАЛАН ОПРЕЗ: Смањен број пријема у ковид болницу у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Tokom minula 24 sata, u našoj ustanovi od posledica korone preminuo je jedan kovid pacijent, ukupno je hospitalizovano 23, od kojih je 11 zbrinuto na Odeljenjima intenzivne i poluintenzivne nege. Njihovo stanje zahteva pojačanu oksigenoterapiju, što nam govori da su to i dalje teške kliničke slike.

Ovako u najkraćem glasi redovan nedeljni raport dr Milana Parezanovića, načelnika Infektivnog odeljenja i pomoćnik direktora za internistički sektor Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, o aktuelnoj situaciji u ovoj ustanovi.

Foto: G. Šljivić

- U Kovid ambulanti dnevno obavimo između 50 i 70 pregleda, što je mnogo manje u odnosu na prethodni period. Epidemiološka situacija je stabilnija, ali zadržavamo sve pozicije dok ne vidimo da li će zbog okupljanja za minule praznika doći do eventualnog povećanja broja novoinficiranih - dodao je dr Parezanović.

Prema njegovim rečima, u Gerontološkom centru u obližnjoj Mataruškoj Banji, u prethodnom periodu naknadno se pojavila epidemija ali, srećom, bez težih posledica.

- Iako smo očekivali komplikacije zbog godina i komorbiditeta, sve je prošlo sa lakšom kliničkom slikom, bez smrtnih ishoda i sa izolacijom u njihovoj ustanovi. To su bili vakcinisani bolesnici što dovoljno govori o dobrom efektu imunizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a