HRANILICE ZA PTICE KRAJ DRINE: Srednjoškolci brinu o prirodi

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

13. 03. 2023. u 06:30

MALOZVORNIČKI srednjoškolci postavili su na stabilima, šetalištu pored reke Drine nekoliko hranilica za ptice, koje su dobili na poklon, prilikom učešća na stručnom kampu, održanom u Tršiću, od 24. do 26. februara,

ХРАНИЛИЦЕ ЗА ПТИЦЕ КРАЈ ДРИНЕ: Средњошколци брину о природи

Foto :V.Mitrić

Puni elana učenice  Srednje škole u Malom Zvorniku, uz pomoć majstora, postavile su hranilice, koje su dobrobit za ptice i prirodu, ali i lepe za oko.

- Osim toga, ovo je sjajna poruka odraslima da brinu od Drini i njenom priobalju - kaže mr Igor Braunović, predsednik Udruženja "Naša Drina" iz Malog Zvornika. - Ovako se sjajno ukazuje na značaj prirode, njenih lepota i  dragocenosti i živog sveta u njoj. Naši mladi naraštaji, Bogu hvala, slede nas strarije koji smo nepokolbljivi borci za Drinu i njeno priobalje, koje je lepše, uređenije i čistije nego ikad.

Malozvorničku Srednju školu su Tršiću u  Timu za vršnjačku edukaciju predstavljali  Emilija Jevtić, Jelena Grujičić, Jovana Jović, Katarina Katanović, Nevena Lavriv i Sofija Ivanović, na čelu sa pedagogom Anom Savić.

Kamp organizovala je Kancelarija za mlade iz Loznice, u okviru projekta ,,ekoLOgično“, u ciljz promocije zaštite životne sredine, zaštite životinja i ptica.

- Ponosni smo ovom i sličnim akcijama na naše mlade - kaže Zoran  Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik. - Zato im je lokalna vlast uvek na usluzi, drag i partner spreman i za pomoć i za saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije