ATARSKI PUT - PUT DO HLEBA: Za uređenje i sanaciju mreže atarskih puteva u rumskoj opštini uloženo 36,5 miliona dinara (FOTO)

S. KOSTIĆ

07. 12. 2022. u 13:30

ZA uređenje i sanaciju mreže atarskih puteva u ovoj godini, Opština Ruma je u saradnji sa Vladom AP Vojvodine, uložila 36,5 miliona dinara.

АТАРСКИ ПУТ - ПУТ ДО ХЛЕБА: За уређење и санацију мреже атарских путева у румској општини уложено 36,5 милиона динара (ФОТО)

Foto: S. K.

Ovim projektom bilo je obuhvaćeno šest katastarskih opština i to Grabovci, Klenak, Stejanovci, Platičevo, Hrtkovci i Ruma. Atarski putevi su rađeni sistemom cementne stabilizacije, jednom od najboljih metoda, čiju realizaciju je Vlada AP Vojvodine podržala sa 18,5 miliona dinara.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić obišla je završne radove u Stejanovcima, gde će pored uređenja dva atarska puta dužine 500 metara, biti asfaltirano i otresište, na mestu gde se atarski put spaja sa Fruškogorskom ulicom.

Za poljoprivrednika atarski put je put do hleba, što dovoljno govori o važnosti projekta, ocenila je predsednica Ćirić.

- Važno je omogućiti poljoprivrednicima da ono što investiraju na oranicama, kasnije mogu lepo da izvezu sa njiva. Kao odgovorna lokalna samouprava dužni smo da se bavimo i tim segmentom života naših sugrađana, koji je svakako veoma važan pogotovo za stanovništvo po selima. Poljoprivredna mehanizacija je dosta teška, frekvencija je u dugoj poljoprivrednoj sezoni velika, pa nam je bitno da se taj posao kvalitetno odradi. - rekla je predsednica Ćirić.

Pored veoma jake privrede u ovoj opštini i poljoprivreda je veoma bitan segment, zato lokalna samouprava, pored konstantne revitalizacije mreže atarskih puteva, značajna sredstva izdvaja za subvencionisanje.

Podsećanja radi, u ovoj godini Opština Ruma subvencionisala je kamate za kredite, zatim za osiguranje useva ali i nabavku repromaterijala.

V.N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!