KROV NAD GLAVOM ZA BUDUĆNOST: Privremeni organ opštine Mitrovica dodelio rešenja za 36 stanova

D.Zečević

21. 01. 2022. u 19:04

PREDSEDNIK Privremenog organa opštine Mitrovica, Aleksandar Spirić uručio je u prostorijama Mitrovačkog dvora rešenja o dodeli 36 stanova porodicama sa više dece i socijalno ugroženim porodica.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА БУДУЋНОСТ: Привремени орган општине Митровица доделио решења за 36 станова

Foto: D.Z.

Zahvalivši se Vladi Republike Srbije, odnosno Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je finansirala radove, predsednik Spirić je najavio da će uskoro biti dodeljeno još 46 stanova za koje je konkurs u toku.

- Veliki broj  mladih bračnih parova sa više dece danas je konačno rešio status krova nad glavom. Zbog toga veliku zahvalnost dugujemo Kancelariji za Kosovo i Metohiju, odnosno direktoru Petru Petkoviću, ali i našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji nesebično ulaže napore da se poboljša život i stvore uslovi za perskpektivu na ovom području. Kao što vidite ovdašnje stanovništvo iskazuje zahvalnost, a pre svega ponosni smo što možemo da istaknemo da svi ovi dobitnici imaju  po troje i više dece, što je sjajna podruka da ima  budućnosti za Kosovsku Mitrovicu - rekao je predsednik Spirić obraćajući se dobtnicima stanova.

On je naglasio da će lokalna samouprava u saradnji sa Kancelarijom za KiM i Vladom Srbije u narednom periodu nastaviti da stvara bolje uslove za život Srba ne samo u Kosovkoj Mitrovici, već i na čitavom Kosmetu i pojasnio da je u toku rad komisije za dodelu novih stanova.. 

Zahvalivši se predsedniku Spiriću na dodeli rešenja za stanove ali i Kancelariji za KiM, odnosno Vladi Srbije kao i predsedniku Vučiću na dodeli stanova , porodice koje su dobile krov nad glavom istakle su da im je rešeno životno pitanje koje će im omogućiti opstanak i ostanak na prostoru Kosova i Metohije. Inače, od 2014 godine do sada u Kosovskoj Mitrovici je podeljeno više od 700 stanova.

BONUS VIDEO - BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)