SLAVI ĐOKOVIĆ, SLAVE RUSI! Novak dobio sjajne vesti: Evo kako će odluka Vimbldona uticati na plasman srpskog asa

Novosti online

09. 03. 2023. u 20:04

USLED zabrane ruskim i beloruskim teniserima da nastupe na Vimbldonu 2022. godine doneta je odluka od strane ATP i VTA organizacije da se bodovi na najprestižnijemg grend slemu ne dodeljuju. Sve to imalo je ogroman uticaj na Novaka Đokovića, koji uprkos tome što je pokorio Ostrvo nije dobio bodove na listi najboljih tenisera današnjice. Ipak, sada stižu sjajne vesti za srpskog asa, a ove godine će po svemu sudeći sve biti drugačije.

СЛАВИ ЂОКОВИЋ, СЛАВЕ РУСИ! Новак добио сјајне вести: Ево како ће одлука Вимблдона утицати на пласман српског аса

FOTO: Tanjug/AP

Kako je preneo "Dejli Mejl", ruski i beloruski takmičari imaće pravo da zaigraju na Vimbldonu 2023. godine.

Ova vest sigurno raduje Novaka Đokovića, ali i ostale tenisere, pošto sada izvesno ATP neće kazniti organizatore Vimbldona nedodeljivanjem bodova za igrače učesnike.

Isti izvor navodi da su ruski i beloruski teniseri već obavešteni o svemu, kao i da im je predočeno da će biti uvedena striktna pravila.

Pre svega, kako je i očekivano, moraće da se takmiče pod neutralnom zastavom, a ukoliko na bilo koji način podrže rat u Ukrajini biće izbačeni sa turnira bez prava žalbe.

Čeka se samo još zvanično saopštenje Vimbldona, u kome će biti i jasno definisana pravila za navijače.

Najbolji reket planete će, ukoliko ga povrede zaobiđu, gotovo izvesno biti favorit na londonskoj travi, a ukoliko odbrani vimlbdonski tron, to će mu biti osmi.

Pobedniku Vimbldona pripašće 2000 ATP poena, a s obzirom da ih Đoković prethodne godine nije upisao, biće ovo idealna prilika da to učini ove godine.

Podsetimo, Novak je nedavno naišao na novu zabranu za ulazak u SAD, koje ne dopuštaju ulazak u državu nevaksinisanim strancima protiv koronavirusa. Zbog toga Đokovića sigurno neće biti u Indijan Velsu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024