"JU-ES OPEN NIJE SPREMAN ZA OVAKVOG NOVAKA" Eurosport "otkrio" zašto Đoković ne može u NJujork (VIDEO)

Novosti online

17. 08. 2022. u 15:43

Da rastu šanse da bi Novak Đoković bi mogao da zaigra na Ju-Es openu 2022, rastu. To, nažalost, još ne garantuje da će "na vreme" desiti dolazak najboljeg srpskog tenisera svih vremena u Njujork, a u celom tom iščekivanju TV stanica Eurosport emitovala je danas jednu zanimljivu vest.

ЈУ-ЕС ОПЕН НИЈЕ СПРЕМАН ЗА ОВАКВОГ НОВАКА Еуроспорт открио зашто Ђоковић не може у Њујорк (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Naime, ta čuvena TV stanica (osnovana pre čak 33 godine, 5. februara 1989. godine, otkad je više puta menjala vlasnika - koji sada više i nije evropski, već američki Warner Bros. Discovery) rešila je da na društvenim mrežama obavesti svoje pratioce o tome šta je Nole radio dok se čeka razrešenje njegove "Ju Es open drame".

A Đoković je u svoje treninge uvrstio i brazilsku borilašku veštinu kapoeru, koja predstavlja spoj nekoliko stvari, što i sami možete videti u prilogu Eurosporta koji je pred vama:

Ovu objavu je pomenuta TV stanica naslovila rečima:

"Ju Es open nije spreman za kapoera veštine Novaka Đokovića"

Da li će Novak Đoković uopšte igrati na Ju-Es openu 2022?

Novak Đoković se, podsetimo, u petak povukao sa spiska učesnika mastersa u Sinisinatijujer na američko tlo ne može da stupi kao nevakcinisan protiv SARS-CoV-2 tipa, ali...

Stvari se po tom pitanju polako menjaju.

Dok Nole u Beogradu čeka eventualne pozitivne vesti oko mogućnosti da bi mogao da zaigra na poslednjem grend slem turniru u sezoni, Ju-Es openu (od 29. avgusta do 11. septembra), prvo je britanski "Tajms" javio da "postoji nada da bi prilike u SAD mogle da se okrenu u korist srpskog tenisera".

A onda je na scenu stupio indijski "Tajms of India" koji je objavio poseban tekst na tu temu, ali uz naslov "Nevakcinisani Novak Đoković može da igra na Ju-Es openu 2022 nakon što su Sjedinjene Američke Države potvrdile promene Kovid propisa".

U tom tekstu se tačno navodi da je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti  (CDC) doneo niz novih mera koje idu u prilog nevakcinisanim osobama i izjednačavaju njihova prava sa vakcinisanim građanima, ali - među zasad promenjenim pravilima uopšte se ne spominje ono za Novaka najvažnije, pravilo o obaveznom vakcinisanju pre putovanja iz neke druge zemlje u Sjedinjene Američke Države.

U tekstu indijskog Tajmsa, koji je deo jedne velike medijske grupacije (koja izdaje i Ekonomski tajms, i Mumbai Miror, ali drži i 13 TV stanica), navodi se i jedna netačna tvrdnja:

"Američke vlasti su promenile Kovid propise. Sada su odlučili da ne diskriminišu nevakcinisane. Ovo će omogućiti pobedniku ovogodišnjeg Vimbldona da igra na poslednjem grend slemu u sezoni, koji počinje 29. avgusta. Organizatori Ju-Es opena još nisu obelodanili ovaj novi razvoj situacije. Ipak, sigurno je sada da će Đoković igrati u Njujorku".

A netačna je tvrdnja jer... Nema nikakvih garancija da će se u naredne dve sedmice promeniti pravilo CDC-a o zabrani dolaska stranaca koji nisu vakcinisani protiv novog koronavirusa. Tačno je da je u odluci o popuštanju mera najavljeno da će se u "narednim nedeljama" i neki drugi propisi promeniti "u skladu s ovom odlukom", i to "uključujući tu o pravilima u zdravstvenim ustanovama, prilikom okupljanja koja predstavljaju potencijalno veći rizik za prenošenje virusa, ali i kada se radi o putovanjima" - no, u ovom trenutku, na snazi je i dalje - zabrana dolaska nevakcinisanih stranca u SAD.

Svakako, popuštanje mera za nevakcinisano stanovništvo Sjedinjenih Američkih Država daje Novaku nadu da bi mogao da igra u Njujorku, gde je prošle godine poražen u finalu od trenutno najboljeg rangiranog tenisera sveta, Danila Medvedeva iz Rusije, ali Novak Đoković još uvek ne može na američko tlo.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest