LILA KIŠA, ALI I TROJKE ZVEZDE! Teška povreda Pulena i isključenje Radonjića i Pavićevića, crveno-beli slavili

Novosti online

24. 01. 2021. u 21:16 >> 21:18

KOŠARKAŠI Crvene zvezde savladali su Mornar rezultatom 86:78 u 16. kolu ABA lige

ЛИЛА КИША, АЛИ И ТРОЈКЕ ЗВЕЗДЕ! Тешка повреда Пулена и искључење Радоњића и Павићевића, црвено-бели славили

FOTO: Mornar/Media Pro

Iako je pred sam početak bilo upitno da li će meč biti odigran zbog prokišnjavanja dvorane, odlučeno je da se duel ipak odigra. U uslovima kašnjenja i klizavog parketa bolje su se snašli košarkaši Zvezde, dok je Mornar zbog, na izgled teške povrede, izgubio Džejkoba Pulena. 

Dobro je Crvena zvezda otvorila meč. Brzo su poenima Dobrića, došli do prednosti 5:1. Pokušavao je čestim rotacijama Dejan Radonjić da održi svežinu, a to mu je i uspelo. 

Nakon sedam minuta igre usledila je trojka Ognjena Dobrića za 8:18. Ipak, Mornar predvođen Ajzejom Vajthedom uspeva do kraja četvrtine da spusti na prihvatljivih 22:25. 

Promenila je Crvena zvezda ritam, te ponovo došla na osetniju prednost u drugoj četvrtini. Nakon tri minuta imali su gosti 24:33. Ipak, odlična igra Vajtehda, ali i Džejkoba Pulena držala je domaćina u meču. 

FOTO: Mornar/Media Pro

Dobrić i Lojd igrali su u završnici drugog perioda na nivou, te je Zvezda ipak očuvala prednost. 

Na početku treće deonice prvi put dolazimo do izjednačenja, na semaforu 43:43. Ali veliki problem za Mornar mogla bi da bude teška povreda Džejkoba Pulena koji je uz pomoć saigrača napustio teren. 

Ubrzo je Zvezda iskoristila nedostatak američkog košarkaša, te na polovini treće četvrtine ponovo prednost Zvezde +6. Velika borba u dvorani Topolice, Zvezda je održavala prednost od dva do šest poena. Dobrić je dao četiri trojke od sedam Zvezde u trećoj četvrtini. 

FOTO: Mornar/Media Pro

Raspala se igra Mornara u poslednjoj četvrtini. Zvezda podiže prednost novom trojkom Dobrića. Poenima gordića sa penala ponovo domaćin uz seriju 6:0 uspeva da se vrati u meč.

Utakmica dostiže vrhunac tenizija, pa je isključen trener Crvene zvezde Dejan Radonjić zbog tehničkih grešaka i prigovora sudijama i svađom sa Đorđijom Pavićevićem

FOTO: Mornar/Media Pro

Potom trojka Lojda i zakucavanje Noka podižu raspoloženje u Zvezdinim redovima. Na četiri minuta do kraja meča nova trojka Dobrića i maksimalnih 12 poena za Zvezdu. U poslednji minut Zvzeda je ušla sa devet poena zaostatka. Te je Crvena zvezda na kraju slavila uz odličan šut za tri poena. Ubacili su košarkaši beogradskog tima čak 17 trojki. Mihajlo Pavićević je 24 sekundi pre kraja isključen, te su oba tima meč završila bez trenera. 

MORNAR - CRVENA ZVEZDA  78:86 (22:25, 15:15, 24:24, 16:21

MORNAR: Pulen 6. Gabrijel 11, Nidam 11, Jeremić, Gordić 3, Šehović 2, Smit 15, Vajthed 19, Lazić 5, Vranješ 3, Bjelica, Luković 1. 

CRVENA ZVEZDA: O'Brajan 14, Hol 7, Volden 5, Lojd 19, Davidovac 2, Lazić 6, Radanov, Dobrić 20, Jagodić Kuridža 2, Kuzmić, Noko 5, Kolom 5. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024