SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: Hrabri Kamerun ukrao južnoameričku magiju! Brazil poklekao u sudijskoj nadoknadi

V.M.P.

02. 12. 2022. u 20:40

SENZACIJA nad senzacijama, reprezentacija Kameruna savladala je moćni Brazil rezultatom 1:0.

СЕНЗАЦИЈА НАД СЕНЗАЦИЈАМА: Храбри Камерун украо јужноамеричку магију! Бразил поклекао у судијској надокнади

FOTO: AP/Tanjug

Jako oskudno utakmica, po sadržaju, lepoti, šansama, možda i najgora na šampionatu.  

Brazilci su sa 50 % snage odrađivali posao, nije bilo dovoljno energije i zalaganja u njihovoj igri, a ni prepoznatljive magije u njihovim nogama. 

Tite je postavio taktiku sa željom da se izbegnu povrede i sa što manje prolivenog znoja zakorači u osminu finala.

Kamerun je delovao potpuno nezainteresovano da krene ka golu rivala, ali bez obzira na to, izabranici Rigoberta Songa dobrano su zasukli rukave za istorijski rezultat i radnom etikom i borbenošću pokupili simpatije svih neutralnih ljubitelja fudbala.

FOTO: AP/Tanjug

Negde oko 60 minuta probudile su se "karioke", bila je to kratkotrajna opsada gola Kameruna, ali su nestvarni refleksi Epasija održali "lavove" u životu.

Nakon te inicijative, potpuno je zamrla utakmica, gotovo bez šuta, kao da su dve reprezentacije samo čekale da američki arbitar odsvira kraj. 

Kamerunci srećni sa velikim bodom protiv fudbalske velesile, a Brazil srećan što sa pozicije 1 ide u narednu rundu. A onda, pravo niotkuda, šok!

Igrao se drugi minut sudijske nadokande, a jedna naizgled bezopasna lopta nakon centaršuta Ngoma pada na glavu Abubakara, koji odlično reaguje i pravi jednu od najvećih senzacija u istoriji svetskih prvenstava. Moćni Brazil je pao pred Kamerunom.

Afrička selekcija tako je zauzela treće mesto u grupi, a da je Srbija kojim slučajem uspela da izbegne poraz od Džake i ekipe, lako su se Kamerunci mogli naći u osmini finala.

KAMERUN - BRAZIL 0:1

Stadion: "Lusail"

Sudija: Izmail Elfat (Amerikanac)

Kamerun: Epasi, Tolo, Ebose, Vo, Fai, Kunde, Anguisa, Ngamaleu, Čupo-Moting, Embeumo, Abubakar

Brazil: Ederson, Dani Alves, Bremer, Militao, Telješ, Entoni, Fabinjo, Fred, Rodrigo, Žesus, Martineli

DRUGO POLUVREME

90 + 3 - Goooooooool! Abubakar trese mrežu! Kakav šok. Abubakar dobija i crveni karton, zbog proslave, s obzirom da je već ranije imao žuti.

84. minut - Evo konačno prilike za Brazil, Rapinja je sjajno povukao, oštra lopta u peterac, a defanzivni blok Kamerunaca sprečava Bruna Gimaraesa da donese prednost kariokama.

75. minut - Potpuno je zamrla utakmica, punih 20 minuta gotovo bez šuta, kao da dve reprezentacije samo čekaju da američki arbitar odsvira kraj. Kamerunci srećni sa velikim bodom protiv fudbalske velesile, a Brazil srećan što sa pozicije 1 ide u narednu rundu, naravno, ukoliko ovaj rezultat ostane ne snazi.

FOTO: AP/Tanjug

56. minut - Velika šansa za Brazil! Nestvarna odbrana Epasija, Martineli je fenomenalno šutirao, ali neverovatni refleksi golmana Kameruna ostavljaju lavove u životu. Potom i Gabrijel Žezus pokušava u nastavku akcije, ali ponovo neverovatni Epasi! Klikom OVDE, pogledajte samo jednu u nizu fenomenalnih intervencija čuvara mreže Kameruna.

FOTO: AP/Tanjug

54. minut - Prete i Kamerunci. Kunde je oprobao udarac sa distance, ali lopta odlazi daleko od okvira gola koji čuva Ederson.

52. minut - Veliki prekid na utakmice. Aleks Telješ je dobio udarac u glavu nakon gužve u kaznenom prostoru. Trpeo je bek Brazila velike bolove, a izvesno je da će zbog ovoga uslediti velika sudijska nadoknada.

45. minut - Drugo poluvreme je počelo, ostaje nada da će Brazilci zaigrati bolje u nastavku, te da će Srbija u završnici zavisiti isključivo od sebe. 

PRVO POLUVREME

45 + 4 - Glavni arbitar pokazuje da igrači krenu ka svlačionicama. Jako oskudno poluvreme, Brazilci sa 50 % snage odrađuju posao, nema dovoljno energije i zalaganja u njihovoj igri. Tite je postavio taktiku sa željom da se izbegnu povrede i sa što manje prolivenog znoja zakorači u osminu finala.

45. minut - Lep prodor Martinelija, konačno karioke prete, ali Epasi interveniše, lopta je u korneru. Antoni je izveo udarac iz ugla kratko, na prvu stativu, a Rodrigo šutira i pogađa spoljni deo mreže.

37. minut - Ništa Brazil nije pokazao za sada. Katastrofalnih 38 minuta fudbalskih zvezda. Srbija ima rezultat za osminu finala, ali sudbina orlova zavisi sada od ovog meča. Podsetimo, ukoliko Kamerun povrede, Srbija mora do još jednog gola protiv Švajcarske.

30. minut - Rodrigo je tukao, ali pravo u živi zid, ostaje 0:0, jako loš fudbal za sada na Lusailu.

FOTO: AP/Tanjug

28. minut - Brazil će imati priliku iz slobodnog udarca. Biće ovo odlična prilika za majstore prekida poput Rodriga i Danija Alvesa, ali i Aleksa Telješa.

22. minut - Fred je sada imao lepu priliku, probao je popularnim "skorpionom", ali njegov pokušaj da spektakularno zatrese mrežu završava iza gola Epasija.

14. minut - Evo prilike, i to kakve! Martineli je probao glavom, ali čudesna odbrana Epasija spašava "lavove".

FOTO: AP/Tanjug

13. minut - Za razliku od meča Srbija - Švajcarska, ovde nema niti jednog uzbuđenja u prvom delu prvog poluvremena. Sem igre kratkih pasova gotovo da ništa nije viđeno na ovom meču. 

6. minut - Mirna uvertira, bez značajnijih događanja na terenu, pa vredi pogledati na tribine velelepnog "Lusaila". Brazilic prave prelep ambijent.

FOTO: AP/Tanjug

1. minut - Meč je počeo! Igrajte "karioke" za radost Brazila, ali i za Srbiju!

18:45 - Poznati su i sastavi za današnji meč. Žezus, Martineli, Rodrigo i Antoni, strašna napadačka linija "karioka", ovo obećava.

Foto: Printskrin/Flash score

UOČI MEČA

Poslednje kolo grupe "G" na Svetskom prvenstvu u Kataru biće veoma interesantno pošto tri reprezentacije pokušavaju da se domognu drugog mesta koje donosi plasman u osminu finala gde se Brazil već plasirao iz ove grupe.

Večeras od 20 časova Kamerun i Brazil igraće na stadionu ''Luisail'', a ''neukrotivi lavovi'' sa pažnjom će pratiti rezultat drugog meča u grupi između Švajcarske i Srbije.

Kamerun je u prvom kolu poražen od Švajcarske minimalnim rezultatom, a ekipa Rigoberta Songa ima za čim da žali jer nisu bili lošiji rival u odnosu na ''sajdžije''

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, iskusni Švajcarci iskoristili su priliku koja im se ukazala i stigli do tri boda.

U narednom kolu Kamerun je bio na korak od eliminacije pošto je gubio sa 3:1 od Srbije, ali je uspeo da se vrati sa dva gola za tri minuta i stigne do izjednačenja i jednog boda.

FOTO: Tanjug/AP

Zbog toga je Kamerunu večeras protiv Brazila neophodna pobeda, a da istovremeno Srbija i Švajcarska remiziraju ili da Srbija pobedi ''sajdžije'' sa samo golom prednosti kako bi ''neukrotivi lavovi'' došli do osmine finala.

Brazilci su sve brige oko plasmana u osminu finala prebrinuli u drugom kolu grupe kada su savladali minimalnim rezultatom Švajcarsku. Prethodno je Brazil u prvoj utakmici na Mundijalu u Kataru potpuno nadigrao Srbiju i slavio pobedu od 2:0.

''Selesao'' je trenutno na prvom mestu u grupi sa šest bodova i potreban je samo bod ekipi selektora Titea kako bi iz grupe otišla u nokaut fazu sa prve pozicije.

FOTO: Tanjug/AP

Selektor Kameruna Rigobert Song odrekao se startnog golmana Andrea Onane kojeg je poslao kući iz disciplinskih razloga posle neslaganja oko stila igre koji je Song želeo od svog golmana, što Onana nije mogao da mu pruži. To je i jedini izostanak u Kamerunu pošto su svi ostali igrači na raspolaganju Songu za meč protiv Brazila.

''Karioke'' imaju prilično problema sa povređenim igračima. Selektor Tite ne može zbog povreda da računa na Aleksa Sandra, Nejmara i Danila, a istovremeno se možda odluči i da neke igrače odmori za osminu finala.

FOTO: AP

Kamerun i Brazil do sada su odigrali šest mečeva, a prednost je na strani Brazila koji je ostvario pet pobeda u odnosu na samo jedan trijumf Kameruna. Iako je Brazil već obezbedio plasman u narednu fazu, nema sumnje da je favorit večeras.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)