BRITANSKI NOVINAR SE PITA: Hoće li Zvezda ikada više osvojiti Ligu šampiona?!

Novosti online

11. 04. 2021. u 10:09

ZANIMLjIV tekst osvanuo je u britanskim medijima.

БРИТАНСКИ НОВИНАР СЕ ПИТА: Хоће ли Звезда икада више освојити Лигу шампиона?!

FOTO: FK Crvena zvezda

Autor teksta na portalu "Inews.co.uk" je Britanac Sajmon Hart, a on je tom prilikom intervjuisao legendu crveno-belih Miodraga Belodedića i direktora Superlige Srbije Darka Ramovša.

Povod za razgovor leži u najavama koje dolaze iz UEFA da će više protora u Ligi šampiona dobiti klubovi iz "Liga pet", dok će za ostale ona biti zatvorenijeg tipa. 

Izjava počinje Belodedićevim osvrtom na meč protiv Bajerna pre 30 godina. 

– Bilo je to ogromno iznenađenje. Otputovali smo u Minhen i odigrali otvorenu utakmicu. Igrali smo napadači. Imali smo puno samopouzdanja, pošto nismo izgubili nijednu utakmicu. Trener Ljupko Petrović nam je rekao “sa vama ću da pričam samo o defanzivi”. Ofanzivno je trebalo samo da igramo svoju igru, sa igračima poput Siniše Mihajlovića, Darka Pančeva, Dejana Savićevića, Vladimira Jugovića i Roberta Prosinečkog to nije bilo teško – prisetio se Belodedić.

Autor podseća na to da je Zvezda prošle godine opet igrala protiv Bajerna u Ligi šampiona, ali da je minhenski klub tada slavio sa 6:0.

– Kažu da je plasman u grupnu fazu Lige šampiona sada uspeh ravan osvajanju iste.

Zvezda je poslednjih godina u ogromnom usponu. 

– Evropa se mnogo promenila od devedesetih godina prošlog veka. I mi smo imali ogromne krize, koje nisu bile fudbalske prirode, ali u poslednjih nekoliko godina pokušavamo da podignemo kvalitet klubova – kazao je Ramovš za inews.co.uk.

Zvezda, kao i svi klubovi u Superligi od TV prava dobija samo “siću”. Ugovor oko prenosa utakmica naše lige na godišnjem nivou iznosi tek oko 1.000.000 evra, što je smešna cifra za timove iz zapadne Evrope. 

– Trenutno je velika razlika između Zvezde i ostalih timova u ligi. Mi pokušavamo na sve načine da smanjimo tu razliku, tako što teramo druge klubove da budu bolji – objasnio je Ramovš.

Za kraj teksta, Belodedić se prisetio proslave u Beogradu posle osvajanja Kupa šampiona.

– Kada smo osvojili trofej sa Steauom sve je bilo zvanično. Bio je to vojni klub, na proslavi su bili generali, ministri i svirao je klavir. Kada je Zvezda postala šampion sve je to ličilo na neku fijestu u Brazilu. Stadion je bio potpuno pun. Svi su pevali, bilo je muzike i ljudi su plesali na terenu – opisao je Belodedić, a autor teksta je zaključio:

– Ispostavilo se da je to bio poslednji ples.

(Maksbet sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima