SLEDE OZBILJNE PROMENE NA MARAKANI: Otkriveno šta je Zvezdan Terzić rekao igračima FK Crvena zvezda na početku priprema

Tanjug

04. 01. 2023. u 21:24

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, obratio se igračima u svlačionici pred prvi trening u 2023. godini.

СЛЕДЕ ОЗБИЉНЕ ПРОМЕНЕ НА МАРАКАНИ: Откривено шта је Звездан Терзић рекао играчима ФК Црвена звезда на почетку припрема

FOTO: FK Crvena zvezda

- Momci, pre svega da vam čestitam Novu godinu i poželim zdravlje, vama i vašim porodicama, kao i uspešnu polusezonu koja je pred nama i uspešne pripreme. Nadam se da ćemo sa osmehom dočekati kraj prvenstva u maju i da ćemo slaviti još jednu titulu. Svesni smo da imamo 10 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, ali smo svesni da je moglo bolje, s obzirom na vaš kvalitet. Ne bih voleo da se bodovna razlika smanjuje, a to lako može da se desi, dva remija i eto. Zbog toga vas pozivam na visok profesionalizam, kako u treningu, tako i u svakodnevnom životu, ishrani, prilazu obavezama i utakmicama koje igramo. Imate trenera koji će prvi put odraditi pripreme s vama, bilo je i tu problema, jer je došao u nezahvalnom trentku, u sred sezone, i bilo je objektivnih razloga zbog čega nismo izgledali onako kako smo očekivali. Ne sumnjam da će biti mnogo bolje ovog proleća. Zvezda je teška, ali ste zbog toga vi izabrani da nosite ovaj dres. Veliki je pritisak, traži se više, jače i bolje od urađenog. Svesni ste toga, dugo ste ovde, očekivanja su velika i hajde da narod koji voli Zvezdu bude zadovoljan vašim igrama. Ne sumnjam da će to biti kako treba. Srećno - rekao je Terzić, a otkriva klupski sajt crveno-belih.

 
Potom se generalni direktor Zvezde obratio predstavnicima medija:
 
- Pre svega da vama i vašim gledaocima, odnosno čitaocima čestitam praznike. Skupili smo se posle izuzetno duge pauze, usled Svetskog prvenstva u Kataru. Nadam se da su momci trenirali vredno, imali su pisane programe i nadam se da će testovi koji su pred nama pokazati da su se držali plana šefa stručnog štaba. Nadam se i da se narod uželeo domaćeg fudbala i da ćemo 4. februara startovati pobedom. Ne sumnjam da će pripreme biti dobre i kvalitetne. Već u nedelju letimo u Antaliju i svesni smo odgovornosti koju Zvezda nosi sa sobom. Bez obzira na 10 bodova prednosti, nema opuštanja, jer je Partizan veliki klub. Rekao sam i igračima, imali smo utakmica u kojima smo se mučili i gde nismo izgledali kako treba, tako da uprkos bodovnoj prednosti, Zvezda mora bolje.
 
Izazovnih šest meseci su ispred Zvezde, kojoj predstoji remont, jer je ekipi potrebna "sveža krv". 
 
- Imamo veliki broj igrača, nikad veći, puna svlačionica i to je znak da se nikom ne ide iz Zvezde. Lepo je kad se pobeđuje, uz dobru atmosferu i dobar novac, plus ih narod voli, tako da je logično da se nikom ne ide. Imamo ponuda, i svakako nećemo dovoditi igrače dok ne oslobodimo mesta odlascima. Odbili smo ponude za Erakovića, Mitrovića i Kangvu, jer nismo bili zadovoljni. Prelazni rok je tek počeo, pre tri dana i trajaće do kraja januara, a mi ne želimo da prodajemo po svaku cenu, pogotovo mlade kapitalce koji nam znače jer su i bonusi. Nećemo ih prodavati dok ne dođe ponuda koja zadovoljava Crvenu zvezdu, a naši zahtevi što se tiče finansija nisu mali, jer su oni mladi fudbaleri. Ima igrača koji su u planu da manje igraju, kojima u junu ističe ugovor i koji će napustiti klub, iako su ga zadužili. Predstoji nam remont ekipe u narednih šest meseci, to sam već i najavio, i to ćemo sprovesti, tako da će od leta kada budemo u grupnoj fazi Lige šampiona, Zvezda igrati drugačije. Možda će nam trebati dva tima, jedan za Superligu gde igramo sa slabijima koji se spuste u nizak blok i gde nam za takve mečeve treba vrsta igrača spremna da probije bedem. Za Evropu nam trebaju atletski moćniji, brži i snažniji igrači koji teško mogu da probiju taj blok u prvenstvu. Moramo jednostvarno da imamo dva tima, svesni smo da igrači koji prave razliku u ligi ne mogu da budu konkurentni u Evropi i moramo naći balans. Prioritet je da se osvoji titula, kao i dupla kruna, a da onda od septembra izgledamo što konkurentnije u Ligi šampiona, te da ostavimo utisak koji će sve zadovoljiti. Skauting služba je uradila sjajan posao i suzila grupu na četiri, pet fudbalera kojima ugovor ističe u junu. U završnim smo pregovorima, neke ćemo objaviti kad ih potpišemo, neke nećemo, a s nečijim klubovima ćemo razgovarati nakon parafa. Svakako, treba nam sveža krv od leta.
 
Govorio je Terzić i o statusu pojedinih prvotimaca. 
 
- Dragović ostaje sigurno. Bilo je interesovanje Sampdorije, nas niko nije kontaktirao, već igrača direktno i on je želeo da se oproba u Seriji A, međutim, posle razgovora sa njim, prihvatio je da je potreban Zvezdi i da ovog momenta ne postoji promil šanse da ode. Tim činom smo pokazali da nismo počeli da slavimo titulu i da nam je svaki igrač potreban. Kao što već rekoh, za Erakovića smo dobili ponudu. Reč je o cifri od devet miliona, s tim da je šest fiksno i tri kroz bonuse, ali smo odbili to. Takođe, za Mitrovića su stigle ponude od dva španska kluba, ali to ne zadovoljava ono što Zvezda traži. Oni su mladi igrači, ne žurimo. Kada je reč o Sanogu, iako se pisalo u medijima da njemu ističe ugovor sad, to nije tačno, imao je klauzulu po kojoj se ugovor produžuje na još godinu dana, ali on će imati manju minutažu i razgovaraćemo, tako da, nije isključeno da promeni klub. Mnogim igračima u junu ističe ugovor, pre svega starijima i verovatno će otići, ali oni su mnogo dali Zvezdi. Razgovaraćemo s njima koji su im planovi i očekivanja. Nema minulog rada u Zvezdi, već stalno mora da se dokazuje. Ben je jedan od najboljih stranaca u istoriji Zvezde, zaslužuje ogromno poštovanje i imaćemo poseban senzibilitet kada budemo razgovarali. Kada je reč o Ivaniću, juče smo dobili ponudu od tri miliona za njega, ali smo je odbili. To nije mali iznos, ali je on igrač koji je potreban Zvezdi i to nije stvar novca. Veliki ulog je tu, osvajanje titule i hoćemo da pošaljemo poruku igračima i svima u klubu koji utiču na to da moramo da odigramo prvenstvo kao da nema bodovne razlike u odnosu na rivala. Za Kulibalija je stigla ponuda iz Turske da ode na pozajmicu, tako da je preostalo da on s agentom ispregovara, ali postoji mogućnost da ode. Takođe, Stanković i Knežević su otišli na pozajmicu u Napredak. Ideja je i da jedan od Mituljikića ode na pozajmicu, jer želimo da ih razdvojimo. Želeli smo priču, jer je redak slučaj da neko ima blizance, ali sociolozi i psiholozi kažu da ih treba razdvajati kako bi se osamostalili, a mi smo s tim malo i zakasnili. U svakom slučaju, obojica idu na pripreme, jedan će ostati, drugi će otići na pozajmicu, ugovorili smo i klub, ali ne bih da otkrivam dok se ne završe pripreme. Što se Motike tiče, pričali smo i do nedelje ćemo rešiti njegov status. Dobro trenira i to je potpuno novi Motika, a Milojević je pun hvale njegovom pristupu. Pokazuje talenat i kvalitet i ono zbog čega je doveden u Zvezdu. Imamo mnogo igrača, pričaćemo sa svima u ova dva, tri dana. Šteta je da sede na klupi i ne razvijaju se, tako da ćemo za njega videti da li će ostati ili otići na pozajmicu. Sve od njega zavisi. 
 
Mladi će definitivno dobiti prostor na proleće, a Terzić posebno ističe Pruceva.
 
- Želimo da damo šansu Mijatoviću, jednom od Mituljikića, Lekoviću, da ih ne nabrajam sad sve, ali moram da istaknem Pruceva od koga mnogo očekujemo. On je kroz ove treninge u prethodnih 12 dana, potvrdio ono što je nagovestio protiv Zenita, a to je da se radi o ogromnom potencijalu. Očekujem da ima mnogo veću minutažu na proleće. 
 


 
Očekuje se da Spajić početkom aprila bude spreman.
 
- Očekivanja su takva da početkom aprila zaigra prvenstvene utakmice. Ne žurimo, imamo Milunovića, Dragovića, Erakovića i Pankova, to su četiri štopera, a tu je i Spajić s kojim smo potpisali ugovor na tri plus jedan. Ne žurimo s njim, imao je komplikovanu operaciju, ali mu je zdravo koleno i prošao je sve preglede i testiranja. Želimo da se dobro spremi i bez rizika uđe u sezonu. 
 
Ne komentariše Terzić potencijalna pojačanja.
 
- Nikada ne komentarišemo igrače koji nisu naši, jer ne želimo da dovodimo sebe u defanzivnu i nezavidnu poziciju.
 
Cilj je da bodovna razlika bude još veća u odnosu na večitog rivala.
 
- Cilj je da bude i više od 10 bodova koliko sad imamo prednosti. Očekujem da završimo sa još većom razlikom sezonu, jer verujem u trenera, tim, i siguran sam da ćemo se dobro spremiti na pripremama kako bi dominantno bili šampioni. Svaki deo Zvezdine puzle mora da da maksimum za kompletan mozaik. Nema opuštanja i potcenjivanja, jer moramo da ostvarimo cilj. Očekujem i da Partizan bude konkretniji, jer cenim Petrića kao trenera i čoveka. On će po prvi put odraditi pripreme s ekipom, videće šta mu fali od igrača, i siguran sam da će posle prelaznog roka biti bolji - istakao je Terzić.

Saradnja Crvena zvezda - OFK Beograd


Nije realno da neko od igrača ode na pozajmicu u OFK Beograd.
 
- OFK je u trećoj ligi, a mi smo šampioni Srbije. Nije realno. Međutim, sigurno ćemo pomoći OFK-u. Tamo sam proveo 27 godina i imao sam privatne razloge što u prethodnom periodu nisam tamo, ali smatram da klub ima sjajnu perspektivu s novim ljudima i ne sumnjam da će se brzo vratiti u Superligu.

BONUS VIDEO: BRAZIL TUGUJE: Trodnevna nacionalna žalost dok se zemljaci sećaju i opraštaju od Pelea

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale