KAKO DO LAKŠIH PROTIVNIKA? Evo šta treba da se desi da bi Zvezda "upala" u treći šešir na žrebanju za Ligu šampiona

Novosti online

17. 08. 2022. u 13:08

ŽREB za grupnu fazu Lige šampiona održaće se 25. avgusta, a ukoliko se u njemu nađe Crvena zvezda, gotovo je izvesno da će biti u četvrtom šeširu, ali postoji šansa da se nađe i u trećem.

КАКО ДО ЛАКШИХ ПРОТИВНИКА? Ево шта треба да се деси да би Звезда упала у трећи шешир на жребању за Лигу шампиона

FOTO: FK Crvena zvezda

Šampion Srbije u sredu na stadionu Semi Ofer igra protiv domaćeg Makabija Haife prvi meč plej-ofa za plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja. 

Da bi crveno-beli avanzovali iz projektovanog četvrtog šešira u treći, potrebno je da tri ekipe koje imaju bolji plasman na Uefinoj listi klupskih koeficijenata ispadnu u plej-ofu.

Od 26 direktnih učesnika grupne faze, 22 imaju bolji koeficijent od našeg šampiona. Njima treba dodati i Milan koji je kao šampion jedne od šest najjačih liga upao direktno u prvi šešir, što čini 23 mesta, jedno manje od ukupnog broja kuglica u prva tri šešira.

Od učesnika plej-ofa, tri kluba su bolje rangirana od creno-belih: Benfika, koja trenuto zauzima mesto u trećem šeširu, odnosno zagrebački Dinamo i Rrendžers koji su u četvrtom, ali ispred Zvezde po koeficijentu.

Potrebno je dakle da sve tri navedene ekipe ispadnu kako bi Zvezda "upala" u treći šešir, pošto protivnici Benfike, Dinama i Rendžersa imaju manji koeficijent od našeg šampiona (Zvezda 46.000 - Dinamo Kijev 44.000, PSV 33.000, Bodo/Glimt 17.000).

U utorak su odigrana dve meča ekipa koje su interesantne za našu računicu i - Zvezda ima razloga za optimizam! 

Zagrebački Dinamo poražen je, doduše minimalnim rezultatom, na gostovanju u Norveškoj, dok je Rendžers prošao još gore jer je na svom terenu odigrao 2:2 sa PSV Ajndhovenom.

Benfika večeras gostuje kijevskom Dinamu na neutralnom terenu, stadionu "kralj Ladislav" u poljskom Lođu i tu je objektivno najteže da se rezultat poklopi sa željama navijača crveno-belih. Ipak, treba sačekati i da se odigra taj meč kao i revanši sledeće nedelje pa će biti poznat definitivan sastav šešira.

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona je 25. avgusta. 

Bonus video -  Zvezda bez milosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)