AKCIJA "POSADI SVOJ HLAD" U UGLJEVIKU: Učeni osnovne škole i rukovodstvo grada udružili snage

V. Mitrić

11. 04. 2021. u 10:37

U UGLjEVIKU je posađeno 100 sadnica belog jasena u okviru akcije “Posadi svoj hlad” koju sprovodi nevladina organizacija “Zeleni razvojni centar”.

АКЦИЈА ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД У УГЉЕВИКУ: Учени основне школе и руководство града удружили снаге

FOTO: V. Mitrić

Akciji su prisustvovali učenici ugljevičke  Osnovne škole “Aleksa Šantić” koji su zajedno sa  rukovodstsvom opštine Ugljevik zasadili sadnice belog jasena ispred Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas”.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić nakon što je zasadio sadnicu rekao je da važno čuvati životnu sredinu.

- Ova aktivnost osim ekološkog značaja ima i edukativni karakter, a upravo jer su u ovoj akciji uključena i deca koje treba učiti od najmanjeg uzrasta kako se neguje i čuva životna sredina i kako se to odražava na zdravlje - rekao je Perić .

- Organizator akcije je Agencija za mala i srednja preduzeća opštine Ugljevik.

Direktor agencija Momčilo Marsenić naglasio je da je ovaj projekat ekološkog karaktera sa ciljem da se probudi svet i kod mladih ali i starijih stanovnika opštine Ugljevik.

- Svako novo zasađeno drvo daje novu lepotu i život u našem Ugljeviku - zaključio je Marsenić.

On je najavio da će i u narednom period ugljevička agencija sarađivati sa “Zelenim razvojnim centrom" koji su darovali sadnice belog jasena.

Ovaj projekat realizuje, u  saradnji sa gradovima i opštinama BiH, Nevladina organizacija “Zeleni razvojni centar”, član velike ekološke akcije “Trilion triz” koju je pokrenuo Svetski ekonomski forum u Davosu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)