ŠAHISTI ZASLUŽILI PODRŠKU: Gradska uprava pomaže u organizaciji međunarodnog turnira u Bijeljini

V. M.

10. 04. 2021. u 12:03

PREDSTAVNICI bijeljinskih šahovskih klubova „Svetozar Gligorić“ i „Sveti Georgije“ upoznali su gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića sa postignutim uspesima i ostvarenim rezultatima na međunarodnim takmičenjima, kao i o planovima za dalji razvoj šaha u Semberiji.

ШАХИСТИ ЗАСЛУЖИЛИ ПОДРШКУ: Градска управа помаже у организацији међународног турнира у Бијељини

FOTO: V. M.

- Ovaj sastanak sam inicirao jer znam da Bijeljina ima veoma uspešne šahiste, koji u prethodnom periodu, nažalost, nisu imali dovoljnu podršku Gradske uprave. Želim da Grad pomogne klubovima u organizaciji jednog međunarodnog šahovskog turnira u Bijeljini, koji će biti održan u okviru Pantelinskih dana, i da se na taj način odužimo našim šahistima za izvanredne rezultate kojima predstavljaju našu lokalnu zajednicu - istakao je gradonačelnik Petrović.

Dalibor Stojanović je jedini šahovski velemajstor u RS i Bih koji je osmostruki olimpijski reprezentativac BiH  i osvajač 11 medalja na Prvenstvu Evrope u šahu.

- Bijeljina ima najbolje mlade šahiste u Republici Srpskoj i BiH i posebno smo ponosni na višedecenijske uspehe naše omladinske škole, koja je verovatno jedina u Bijeljini besplatna za sve polaznike - dodao je Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba