ZNANJA ZA PRAKSU: Obuka čelnika opština i gradova za vanredne situacije

V.Mitrić

24. 01. 2021. u 15:35

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović učestvovao je na obuci koju je organizovala Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, a čiji je cilj upoznavanje komandanata lokalnih kriznih štabova sa sistemom zaštite i spasavanja Republike Srpske.

ЗНАЊА ЗА ПРАКСУ: Обука челника општина и градова за ванредне ситуације

Foto: V.Mitrić

Obuka je organizovana za gradonačelnike i načelnike opština Područnog odeljenja Bijeljina, koje obuhvata Bijeljinu, Zvornik, Srebrenicu, Ugljevik, Lopare, Šekoviće, Osmake, Vlasenicu, Miliće i Bratunac.

Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju u RUCZ Dragiša Tešanović bio je jedan od predavača na obuci i upoznao je učesnike sa procedurama traženja, pružanja i prihvata pomoći, kao i sa komunikacijom u vanrednim situacijama i odnosima sa medijima i građanima.

- Procenili smo da je vreme nakon nedavno održanih lokalnih izbora i imenovanja gradonačelnika i predsednika opština pravi trenutak da ih upoznamo sa njihovom ulogom i obavezama u lokalnim kriznim štabovima. Pokazaćemo im kako treba da formiraju svoje timove i sektore, kao i koje planske dokumente i procjene treba da donose – naglasio je Tešanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao da je učešće u ovoj obuci važno za njega i Gradsku upravu.

- Svedoci smo da su krizne situacije neizbježne i da nas i najmanja nespremnost može skupo koštati. Nažalost, Bijeljina je to naučila iz svog iskustva. Nadam se da će ova obuka poboljšati naš rad i kapacitete da odgovorimo izazovima, a mi ćemo i u budućnosti činiti sve da zaštitimo naše građane i imovinu – kaže Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći