OPET PREKO 400.000 ZARAŽENIH ZA DAN: Žarište korone u Francuskoj

Goran Čvorović - Stalni dopisnik iz Pariza

21. 01. 2022. u 22:22

BROJ obolelih od korona virusa u Francuskoj relativno opada, ali su cifre i dalje astronomske.

ОПЕТ ПРЕКО 400.000 ЗАРАЖЕНИХ ЗА ДАН: Жариште короне у Француској

Foto: EPA

U poslednjih 24 sata, inficirala se 400.851 osoba, u zemlji sa 67 miliona stanovnika. Tim ritmom, za 4 meseca svi bi bili zaraženi.

Dan ranije bilo je oko 425 hiljada, pre toga 430 hiljada, a u utorak 460 hiljada, što donekle potvrđuje tendenciju opadanja.

Za ovako visoke brojke verovatno je krivac još zaraznija podvarijanta soja omikron BA.2, ali u Francuskoj još ne rade dovoljan broj sekvenciranja, da bi se to sa sigurnošću utvrdilo.

Broj najtežih bolesnika od kovida nastavio je da opada. Za jedan dan ih je manje 50 i ima ih 3.792.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI - Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom