Mobilni > Vesti > Aktuelno

NASTAVAK VELIKE AKCIJE POLICIJE: Traže oružje i drogu, priveden i Kekin brat

E. V. N. | 12. januar 2019. 14:00

Nastavak velike policijske akcije danas širom naše zemlje. Pretresane mnoge kuće i objekti, potraga za dokazima

NASTAVAK VELIKE AKCIJE POLICIJE: Traže oružje i drogu, priveden i  Kekin brat

ŽESTOK udar na visokopozicionirane članove kriminalnih klanova i bandi širom Srbije nastavljen je i danas. Policija je, pored ostalih, privela Dragana Gagija Stojanovića, rođenog brata Dejana Stojanovića Keke, nekadašnjeg vođe "novobeogradskog ganga", zatim Vladana Miketića, jednog od glavnih pripadnika ovog klana, kao i Predraga Krajinovića zvanog Hajder.

Pretresane su kuće i objekti koje koriste članovi mafijaških organizacija. Traže se droga i oružje, ali i drugi predmeti iz krivičnih dela. Do sada se ni policija ni tužilaštvo ovim povodom nisu oglasili. Privedeni daju izjave, ali nije poznato da li su i za šta konkretno osumnjičeni.

Navodno, postoje indicije da je Dragan Stojanović na vezi sa bratom, kao i da prenosi poruke, jer je Dejan van zemlje. Razni mediji u Južnoj Americi nekoliko puta su pominjali Keku kao nekog ko ima veze s transportom kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu.

Policija ima operativna saznanja o tome da Dragan Stojanović ima bliske veze sa bratovim saradnicima, koji navodno vode neke ilegalne, ali i legalne poslove. Koristi blindirani automobil i svuda se kreće sa obezbeđenjem, a u poslovima svoje firme blisko sarađuje sa osobama iz Crne Gore i Hrvatske koje imaju kriminalne dosijee i koje su mahom bile pod istragama u zemljama EU zbog pranja novca.

U policiju je doveden i Vladan Miketić, navodno čovek od velikog poverenja Dejana Stojanovića Keke. U "beloj knjizi" MUP Srbije o organizovanom kriminalu navodi se da se sumnjalo da je Miketić, sa još nekim članovima klana, devedesetih godina prošlog veka učestvovao u ubistvu Nikole Bande i Nikole Jovanovića. Miketić je do sada više puta hapšen, navodno zbog oružja i razbojništava, ali nikada nije osuđivan. U strahu od odmazde klanova koji su u sukobu sa "Kekinom grupom", Miketić se, navodno, dugo skrivao po raznim zemljama.

Priveden je i Predrag Krajinović, koji se nekada prezivao Hajder. O njemu se dosta zna još od devedesetih godina prošlog veka. Hapšen je svojevremeno zbog velikog broja različitih krivičnih dela, od imovinskih, preko nasilničkog ponašanja, do iznuda i prevara. Do sada je osuđivan dva puta. Pre dvadesetak godina je tokom tuče navijača, kako se tada pisalo, ubio jednog mladića, za šta je osuđen na osam godina robije. Ima i uslovnu osudu za pokušaj teške krađe.

PROČITAJTE I: POSLE VELIKE AKCIJE POLICIJE: Ovo su lideri podzemlja koji su uhapšeni

Navodno je u dobrim odnosima sa Ivanom Adrovcem. Policija ih je svojevremeno teretila za rasturanje tri kilograma heroina, ali to krivično delo im nije dokazano. U julu prošle godine opet je bio priveden, ovog puta jer su kod njega pronađeni pištolj i revolver.

Među privedenima se našao i Novak Buha, rođeni brat svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta.

Ubistvo Aleksandra Stankovića oktobra 2016. u Beogradu


MALOM CUNERU PRITVOR

PETAR Guzijan, sin Jovana Guzijana Cunera, osumnjičen je da je avgusta prošle godine na Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu iz automobila u pokretu ispalio više hitaca u Dragana Miladinovića Gageca, koji je bio na motoru, ali ga je promašio. Petar je, navodno, sumnjao da je Miladinović ubio njegovog oca Cunera 2002. godine. Petru Cuneru je određen pritvor od 30 dana.

Tokom dana priveden je i Aleksandar Saša Đurović, rođeni brat ubijenog Blaža Đurovića. Kod njega je pronađen pištolj bez dozvole. Pušten je da se brani sa slobode, jer je teško bolestan.


SVEDOCI FILIPA KORAĆA POVEZUJU S NEKOLIKO UBISTAVA: JURE GA ZBOG TRI LIKVIDACIJE


FILIPA Koraća, jednog od glavnih narko-dilera kokaina, dokazi i svedoci povezuju, zasada, s najmanje tri brutalne likvidacije počinjene u Beogradu. Za njim je zbog toga raspisana crvena Interpolova poternica.

Postoji osnov sumnje da je reč o ubistvima Davorina Baltića, Dalibora Despotovića, ali i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića. Prvi je ubijen 1. januara 2018. na kućnom pragu, a sumnjalo se da je on član "kavačkog klana". Navodno, ovaj zločin su naručili "škaljarci", sa kojima je Korać blizak.

Despotović je važio za jednog od ljudi iz obezbeđenja Slobodana Šaranovića i dovođen je u vezu sa mogućim pokušajem ubistva Luke Bojovića. Dalibor Despotović je ubijen samo mesec dana posle Baltića. Korać i Bojović su, prema operativnim saznanjima, bili u ratu sa braćom Šaranović i njihovim saradnicima.

Aleksandar Stanković ubijen je oktobra 2016. u Beogradu, kako se sumnja, po nalogu vođa "škaljarskog klana". Navodno, zločin je organizovao Korać, koji je veoma blizak sa ovom kotorskom ekipom.

Nazad na rubriku