Mobilni > Vesti > Aktuelno

Pokojnik zaključao zločinca

D. MILJKOVIĆ | 02. februar 2003. 18:59

Boban Anđelković (28) iz Leskovca uhapšen je u subotu zbog osnovane sumnje da je ubio Dragoljuba Simonovića (70), iz naselja Donje Sinkovce, a njegovu nevenčanu suprugu Maricu Radivojević (63) teško povredio.Pokojni Simonović pustio u kuću Anđelkovića i odmah zaključao vrata sa rešetkama pa je ubica pošto nije mogao da izađe sam pozvao policiju.

LESKOVAC - Boban Anđelković (28) iz Leskovca uhapšen je u subotu i predat istražnom sudiji Okružnog suda u Leskovcu zbog osnovane sumnje da je ubio Dragoljuba Simonovića (70), iz naselja Donje Sinkovce, a njegovu nevenčanu suprugu Maricu Radivojević (63) teško povredio.
Tragedija se dogodila u prepodnevnim satima u subotu, 1. februara. Ubica je došao do kuće penzionera leskovačkog “Graditelja” sa kojim se poznavao i on ga je pustio da uđe, ali potom zaključao ulazna vrata. Prema dosadašnjim saznanjima uz pretnju pištoljem Anđelković je počeo da vrši premetačinu tražeći od Dragoljuba da mu da novac. On i supruga su, međutim, počeli da mu pružaju otpor pa je ubica nekoliko puta drškom od pištolja staricu udario po glavi, a Dragoljuba je ubio sa više hitaca.
Pokušao je da pobegne sa mesta zločina, ali su ga u tome sprečila zaključana vrata i rešetke koje su postavljene na svim prozorima i ulaznim vratima omalene kućice u Donjem Sinkovcu. Nemajući kud sam je pozvao policiju i prijavio zločin.
Kada je policija stigla za Dragoljuba je bilo kasno dok je Marica u životnoj opasnosti najpre prebačena u leskovački Zdravstveni centar a zatim na Neurohirušku kliniku u Nišu sa dijagnozom “fraktura lobanje”.
Na Sinkovačkom groblju juče je Dragoljub sahranjen, a sin Vukašin (45) još ne može da veruje da mu je otac nastradao na tako surov način. On sa porodicom živi u drugom delu grada, naselju Podvorce, ali veli da je sa ocem bio u dobrim odnosima. Pokazuje rupe od metaka svuda po kući, a oca je zatekao pored ulaznih vrata sa pocepanom odećom.
- Bio je vitalan za svoje godine i pružio je otpor ubici ali nije mogao protiv metaka. Ubijen je zbog novca. Čitavog života je vredno radio. Prima penziju, poznat je po melemu koji sprema za bolesti bubrega, izdaje skele za građevinske radove, a daje i novac na pozajmicu. Zbog toga su mislili da ima puno para. Svakodnevno su ga uznemiravali i on je prijavljivao policiji. Kada je rekao da će ubiti ako mu ponovo neko zakuca na vrata policija mu je oduzela dva pištolja za koje je imao urednu dozvolu. Pronašao sam sekiricu ispod njegove postelje, priča Vukašin koji smatra da je njegov otac pustio ubicu u kuću verujući da mu treba melem. Pronašli su četiri boce pripremljenog leka. Mogao je da ih veže, uzme pare i ode a ne da ga ubije.
I komšije Živka i Radomir Petković potvrđuju da se upravo pre neki dan Dragoljub žalio njima da ga neko stalno uznemirava. Pored rešetki, prozor gde spava okovao je daskama da ga ne bi ubili na spavanju. Prisećaju se da je neko pokušao da ga opljačka i pre tri godine ali je zapucao pa su se razbežali. Od tada je živeo u stalnom strahu.

POZNAT
UHAPŠENI Boban Anđelković dobro je poznat leskovačkoj policiji u kojoj navode da su protiv njega u toku 2001. godine podnosili veći broj krivičnih prijava zbog teških krađa, falsifikovanja isprava i nedozvoljenog posedovanja oružja.

Nazad na rubriku