OBRAČUN SA VRŠNJAČKIM NASILJEM I OČEVIM UBICAMA: "TV novosti" na snimanju pete sezone serije "Ubice mog oca" u režiji Maše Nešković

JELENA BANjANIN

24. 01. 2021. u 15:46

EKIPA popularnog kriminalističkog serijala "Ubice mog oca" već mesec dana snima novih 12 epizoda pete sezone. "TV Novosti" posetili su družinu "ubica" u saloncu na Vračaru. Najživlje je u kuhinji, koja je za potrebe snimanja pretvorena u režiju, teritoriju rediteljke Maše Nešković.

ОБРАЧУН СА ВРШЊАЧКИМ НАСИЉЕМ И ОЧЕВИМ УБИЦАМА: ТВ новости на снимању пете сезоне серије Убице мог оца у режији Маше Нешковић

Foto Anđela Jevtović

Glumac Marko Janketić dolazi u rediteljsku sobu i netremice prati dešavanja na monitorima. Stiže i scenaristkinja Nataša Drakulić, koja ga ljubi u kosu i kaže mu "ljubavi moja". Ubrzo je sve spremno za scenu u kojoj inspektori Mirko Pavlović i Goran Dragojević gledaju video zapis nasilja.

- Centralni slučaj inspirisan je, nažalost, veoma surovim primerima vršnjačkog nasilja, koje se dešava poslednjih godina. Ova vrsta kriminala je možda i ozbiljnija od onog kojim smo se do sada bavili, jer nije vidljiva na prvi pogled, a ostavlja dalekosežne posledice. Takvo nasilje često se završavalo samoubistvom. Pošto je naš slučaj zasnovan na istinitim događajima, policija nam je pomogla da ga osmislimo. Vršnjačko nasilje teško se priznaje i prepoznaje. Nadam se da će ova serija moći makar nekome da pomogne da prepozna dete koje se povuklo u sebe i da shvati da sa takvim detetom mora da se razgovara. Nije laka tema, ali mislim da je preko potrebna - kaže nam Nataša Drakulić. - Branka Katić igra glavnu ulogu u ovoj liniji priče. Njena junakinja Iva vodi organizaciju koja se bavi mladima. Veoma mi je drago što je tako velika zvezda pristala da igra u "Ubicama", i što će mladi glumci sa Brankom odigrati prve uloge i nositi petu sezonu. Rediteljka ih je birala na velikom kastingu među studentima druge, treće i četvrte godine beogradskih i novosadskih akademija.

Đorđe Mišina tumači Vukšu, dok likove Dajane, Filipa i Une igraju Sara Simović, Mladen Lero i Milena Dautović.

- Pored mladih, među novim glumcima su i Frano Lasić, Bane Popović, Petar Božović, Zoran Cvijanović, Tanja Pjevac, Sanja Moravčić, Goran Šušljik, koji, kao i Lasić, igra advokata, ali još nećemo reći čijeg - zagonetna je Drakulićeva.

Foto Vojislav Danilov

Tokom četiri sezone Vuk Kostić je, kao inspektor Aleksandar Jakovljević, rešavao razne slučajeve i pokušavao da pronađe ubice svog oca Mileta.

- Deo radnje smešten je u sadašnjost, ali nova sezona se vraća u prošlost, što je mnogo veći izazov. Rekonstruisaćemo život Aleksandrovog oca, ali smo odlučili da još ne otkrivamo ko će ga igrati. Rasvetlićemo Miletove poslednje dane i ubistvo, koje se sudara sa današnjim vremenom - ističe Drakulićeva.

Foto Vojislav Danilov

Mile Jakovljević je tokom mladosti bio prijatelj sa načelnikom i potonjim direktorom policije Predragom Marjanovićem, koga tumači Tihomir Stanić.

- Imam veliku sreću da Mileta igra jedan od mojih najboljih prijatelja iz mladosti, ali samo toliko mogu da vam kažem - napominje Stanić, kojeg smo zatekli na prvom danu snimanja nove sezone. - Kada me obuku, očešljaju, i kada prepoznam lik Marjanovića u ogledalu, osetim uzbuđenje i ponos, jer smo već petu sezonu zanimljivi gledaocima. Znam šta mi je sve ova uloga donela i zato sam zahvalan i beskrajno radostan što vidim staru, dobru ekipu i prijatelje koji glume, režiraju i organizuju ovu seriju. Pošto će biti povrataka u prošlost, publika će moći da vidi mlađeg, lepšeg i bezbrižnijeg Marjanovića. Ovaj serijal uvek tretira neki od bitnih društvenih problema, a moj lik je umešan u temu o vršnjačkom nasilju, jer od ranije poznaje porodicu žrtve.

Foto Vojislav Danilov

Tokom kratke pauze saznajemo da je ekipa već snimala u Pančevu i na nekoliko lokacija u Beogradu, kao i da će raditi drugde po Srbiji do kraja marta, kada je planirano da završi posao. U produkciji pete sezone učestvuju "Film danas" i "Telekom Srbija", pa će premijerno emitovanje biti na kanalu Superstar TV.

- Kad je reč o serijama koje dugo opstaju, uvek je teško nadmašiti prethodne sezone i napraviti nešto još uzbudljivije. I u ovoj će biti preokreta i iznenađenja. Ima mnogo novih junaka i vrhunskih glumaca koji su ogromno pojačanje. Posebna je odgovornost baviti se nasiljem među tinejdžerima. Gde god da pogledate ili krenete, naići ćete na neko nasilje, ali ovo je priča o najmlađima i najranjivijima - priča nam Marko Janketić i dodaje da će biti otkrivene nove nijanse njegovog junaka. - Mirko se suočava sa novim slučajem i porodičnim izazovima, jer dobija prinovu. Naravno, tu su i već poznati problemi, koje ima i njegov kolega Aleksandar, a koji se naslućuju iz naslova serije. Sa ubicama svog oca Mirko se još nije razračunao.

Foto Anđela Jevtović

U seriji će se ponovo pojaviti likovi koje tumače Nina Janković Dičić, Isidora Građanin, kao i Sloboda Mićalović.

- Radujem se snimanju sa Bobom Mićalović, koja u "Ubicama" igra moju koleginicu, jer mi je u "Tajnama vinove loze" tri meseca glumila majku - kaže nam Marko Vasiljević i otkriva da je već bio u kadru sa Brankom Katić. - To mi je bilo ostvarenje snova jer sam odrastao uz nju. Oduševljen sam. Ona je kao divna devojčica, vesela, razigrana i duhovita. Prilike da delim kadar sa takvim glumcima podsećaju me zbog čega se bavim ovim poslom. Od svakog kolege učim, a Branka mi je dala primer kako pretnja može da se iskaže na drugačiji način. Ne mora biti upućena nasilno, već smireno ili kroz osmeh, i tako može imati još jače dejstvo. Koliko god iskustva imao, mlad glumac teži igri na prvu loptu, a trebalo bi da nađe drugačije rešenje. Gledajući Brankine uloge, pretpostavljao sam da je veliki čovek i divna osoba zato što je takva glumica, ali nisam znao da je toliko pristupačna i opuštena.

Marko Vasiljević često deli kadar sa Markom Janketićem, kao u sceni koju su "TV Novosti" pratile.

- Većinu scena igram sa Janketićem, pošto Vuk Kostić radi na drugom slučaju. Marko je divan kolega i sa njim je uvek zafrkancija i nema tenzija. Moj junak je posle tri godine rada postao iskusniji, vodi svoje slučajeve i preuzima druge obaveze. Ovog puta biće pošteđen rešavanja ubistva, ali vršnjačko nasilje i samoubistva bitna su tema koja nije dovoljno obrađena kod nas - ističe Vasiljević.

Foto Vojislav Danilov

Ivan Zablaćanski u "Ubicama" je zaigrao dok je još studirao glumu.

- Još od kastinga, kada sam čuo priču serije, želeo sam da učestvujem. U početku je moj lik, Vlada, imao tek poneki uviđaj, a u ovoj i prethodnoj sezoni pojavljuje se više. Napredovao je, kolege imaju više poverenja u njega i daju mu i da sam ispituje. Dopada mi se ovaj žanr i mislim da su "Ubice" pokrenule talas koji je izašao iz do tada postojećeg okvira. Ova serija donela je osveženje i podstakla druge da budu bolje, zanimljivije i drugačije.

NOĆNA "AKCIJA"

KAO i ranijih sezona, publika može očekivati mnoge akcione scene.

- Ove godine smo malo promenili ekipu i imamo novog direktora fotografije, Ivana Kostića. On je još od "Senki nad Balkanom" i "Južnog vetra" specijalizovan za snimanje akcija, koje ovde režira Miloš Kodemo. Pre neko veče imali smo veliku "akciju" i baš sam ponosna. Bilo je i nervoze jer je snimanje trajalo celu noć. Pucalo se, prašilo se i dizalo u vazduh, ali uspelo nam je. Biće još akcionih scena, a ključna je, naravno, Miletovo ubistvo - ističe Nataša Drakulić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a