NOVO SA APENINA: Smotra italijanskog filma u Beogradu

M. N. M.

21. 01. 2022. u 14:21

PRVO izdanje smotre novije italijanske filmske produkcije, pod nazivom Cinema Italia Oggi Balkan, počinje u ponedeljak (24. januara) u Jugoslovenskoj kinoteci, a otvoriće je od 20 časova projekcija filma "Prokleto proleće" (2020) Elize Amoruzo.

НОВО СА АПЕНИНА: Смотра италијанског филма у Београду

Foto Promo

Do 29. januara biće predstavljen izbor od deset najuspešnijih i najcenjenijih italijanskih filmova u poslednje tri godine, a tokom februara meseca isti filmovi biće prikazani i u Crnogorskoj kinoteci u Podgorici, Kulturnom centru Novog Sada i u Niškom kulturnom centru.

U narednim danima uslediće komedija "Menjam sve!" (2020) Gvida Kjeze, ostvarenje "Za Kjaru" (2021) Džonasa Karpinjana ovenčano sa pet nagrada na velikim evropskim festivalima, drama "U kavezu" (2021) Leonarda di Kostanca, prikazana na preko 15 festivala širom sveta, nagrađivana komedija "Bangla" (2019) Faima Buijana, drama Californie (2021) Alesandra Kasigolija i Kejsija Kaufmana; "Legionar" (2021) Hleba Papoua, koji je za ovaj film osvojio nagradu za najboljeg mladog reditelja festivala u Lokarnu 2021, "Predatori" (2020) Pjetra Kastelita, koji je takođe osvojio četiri prestižne nagrade, kao i "Šta će biti" (2020) Frančeska Brunija, te komedija "Doktor na jednu noć" (2021) Gvida Kjeze.

Ovaj ambiciozni projekat, osmišljen i promovisan sa ciljem da se u Srbiji i u Crnoj Gori valorizuje novi italijanski film, realizovao je Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa ustanovom Činečita i Jugoslovenskom kinotekom, uz podršku ambasada Italije u Beogradu i Podgorici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije