NOVOSTI OTKRIVAJU: Kako su se branili osumnjičeni za teško ubistvo Gavina Glima (54) na Zvezdari, svo troje imaju identičnu priču

Z. U.

06. 05. 2021. u 08:00

AMERIKANCA smo našli na autobuskoj stanici u Severnom bulevaru na Zvezdari. Bio je krvav i pretučen. Hteli smo da mu pomognemo i odveli smo ga u kuću Đ. V. u Ulici Veljka Dugoševića. Legli smo da spavamo. On je u toku noći ustajao i padao. Pao je i u kupatilu. Tu smo ga zatekli mrtvog. Onda smo pozvali policiju.

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Како су се бранили осумњичени за тешко убиство Гавина Глима (54) на Звездари, сво троје имају идентичну причу

Foto: Z. Uskoković

Ovako se, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", troje osumnjičenih za smrt američkog državljanina Gavina Glima (54), dvojica muškaraca i devojka, branilo tokom ispitivanja u policiji. Sve troje su imali identičnu priču i po svemu sudeći su se dogovorili kako da se odbrane od sumnje da su počinili teško ubistvo.

Zločin se dogodio u noći između ponedeljka i utorka (3. i 4. maja). Glimu je glava od udaraca bila gotovo smrskana i njegovo telo je prebačeno na Institut za sudsku medicinu na obdukciju. Već tokom uviđaja se posumnjalo da je Amerikanac brutalno pretučen na smrt, a to su potvrdili i patolozi.

Lisice su stavljene Đ. V. (57), R. B. (35) i M. J. (38) i oni će u četvrtak biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Čuo sam neku galamu i tupe udarce oko tri sata iza ponoći - ispričao je, za "Novosti", komšija Branislav Petrović o kobnoj noći. - Tog Amerikanca nisam video, niti poznavao. Kod mog komšije često su svraćali nepoznati ljudi i pijančili. Da je čovek ubijen saznao sam tek kada je došla policija.

Pripadnici beogradske policije, u međuvremenu, donekle su rekonstruisali kretanje američkog državljanina. Glim je u Srbiju stigao krajem decembra i to na poziv emotivne partnerke, inače Beograđanke Danijele D. U subotu, prvog dana maja, njih dvoje su se ujutru posvađali i on je spakovao kofer i izašao iz stana u kom su živeli.

- Istog dana, uveče, Danijela D. je prijavila njegov nestanak, jer se nije javljao na mobilni telefon - navodi naš sagovornik iz istrage. - Prema njenim rečima, on je uglavnom boravio kod nje, ali je znao i da iznajmi sobu u nekom od beogradskih hostela. Kofer sa njegovim stvarima pronađen je u utorak po podne na klupi u Ulici Strahinjića Bana.

U ovom trenutku se istražuje tačno kretanje Amerikanca i gde mu se i kad put ukrstio sa Đ. V. i njegovim "pajtašima po čaši". Motiv se i dalje istražuje, iako su mu troje osumnjičenih posle zločina iz džepa uzeli oko dve i po hiljade dinara.

DRUGOVI SE OPRAŠTAJU

POZNANICI i prijatelji Gavina Glima opraštaju se od njega na društvenim mrežama. Ističu da je mnogo voleo Srbe i Srbiju, da je bio kulturan i fin. Opisuju kao nekog ko je voleo sa svakim da popriča, da je davao novac ko god bi mu zatražio, ali i da je čašćavao. Nema sumnje da su osumnjičeni za ubistvo iskoristili njegovu dobrotu, na koju su uzvratili smrtonosnim udarcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba