UHAPŠEN NAPADAČ NA ADVOKATA: Pre nekoliko dana napao i sudskog stražara

V. M.

17. 08. 2022. u 14:06

DANAS oko 10.50 časova u Koceljevi u advokatskoj kancelariji Bilali Borisava je nožem ubo u vrat Slobodan R. (72 godine).

УХАПШЕН НАПАДАЧ НА АДВОКАТА: Пре неколико дана напао и судског стражара

Foto: Shutterstock/Ilustracija

U advokatskoj komori u Šapcu su zgranuti, zabrnuti i ogorčeni zbog napada na njihovog kolegu Bilalija iz Koceljeve, „utoliko pre što je isti napadač, pre sedam dana, takođe u toj varoši, napao fizički na sudskog stražara, zbog čega nije procesuiaran, a da jeste ovako nešto se ne bi dogodilo“.

Advokat Vladan Mijailović, predsednik Advokatske komore u Šapcu, kaže da energično osuđuju napad na kolegu i traže od nadležnih da stanu na put ovakvim i sličnim napadačima na advokate, podsećajući na „niz teških fizičkih napada na kolege poslednjih godina, uključujući i ubistva, što je, u najmanju ruku, neprimereno. Istitucije države su, kako kažu, dužne da efikasno deluju, „jer što slabije rade daju više povoda i mogućnosti za ovakve slučajeve", upozoravaju iz Advokatske komore u Šapcu.

Podsetimo, napadač na koceljevačkog advokata je S.R.(72) iz Koceljeve. Uhapšen je vrlo brzo posle krvavog čina. Određeno mu je policijsko zadržavanje. Po isteku zadržaanja biće priveden u Više javno tužilaštvo u Šapcu, gde će, posle saslušanja, tužilac da odluči da li će za njega od Višeg suda u gradu na Savi da zatražio određivanje pritvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju