MAJKA DEČAKA KOSTE, UBICE IZ "RIBNIKARA", SASLUŠANA U POLICIJI: Na teret joj se stavlja da je zapustila i zlostavljala dete

Novosti Onlajn

25. 05. 2023. u 11:04

MAJKA dečaka ubice koji je izvršio masakr u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru juče je po zahtevu Tužilaštva saslušana.

МАЈКА ДЕЧАКА КОСТЕ, УБИЦЕ ИЗ РИБНИКАРА, САСЛУШАНА У ПОЛИЦИЈИ: На терет јој се ставља да је запустила и злостављала дете

Foto: Z. Jovnaović/Novosti

Ona je u policiju došla da da izjavu i to u pratnji svog advokata.

Podsetimo, Tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ "Vladislav Ribnikar" od 3. 5. 2023. godine, kada je dečak (13) ubio devet lica i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke dečaka (13) stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

- Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad, kako se dodaje, naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka (13) i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

- Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama - navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

BONUS VIDEO: ISPRED ŠKOLE MRTVA TIŠINA - Veliki broj građana odaju počast u knjizi žalosti

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)