RAZBIO STAKLO, PA SKOČIO KROZ PROZOR: Državljanin Srbije pokušao da pobegne iz zagrebačkog zatvora Remetinac

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

18. 04. 2023. u 22:18

MINISTARSTVO pravosuđa i uprave Republike Hrvatske potvrdilo je da je, u utorak, iz istražnog zatvora u Zagrebu pokušao da pobegne pritvorenik, državljanin Srbije, ali je savladan i vraćen u zatvor Remetinec.

РАЗБИО СТАКЛО, ПА СКОЧИО КРОЗ ПРОЗОР: Држављанин Србије покушао да побегне из загребачког затвора Реметинац

Foto: Printskrin

Kako „Novosti“ saznaju, istražni zatvor pokušao je da napusti Lozničanin, Filip O, koji je, pre dvadesetak dana, uhapšen u glavnom gradu Hrvatske, po poternici iz Srbije.

-Državljanin Srbije uhapšen je u naselju Špansko - rečeno je u policiji. -Ustanovljeno je da ga potražuju vlasti Republike Srbije, jer ima pravosnažnu presudu na tri godine zbog trgovine narkoticima. Posle uobičajene procedure, predat je sudskim vlastima.

U međuvremenu, dok se očekuje postupak ekstradicije, Filip je načinio pravu dramu o kojoj „bruji“ Zagreb i čitava Hrvatska. Kako nam je rečeno, doveden je u prostoriju da se sretne sa advokatom, koji ga zastupa u postupku ekstradicije. Umesto da se vrati mirno u ćeliju istražnog dela Remetinac, prema našim saznanjima, počeo je da razbija pregradno staklo, prešao je u prostoriju za advokate, odakle je skočio kroz prozor u dvorište. Skok je bio sa prvog sprata i Filip se, tom prilikom, povredio, što je straži pomoglo da ga vrati nazad u zatvor.

Filip potiče iz stare, ugledne lozničke porodice, ali se zna da je, odavno, krenuo u svet kriminala. Često je dovođen u vezu narkoticima. Svojevremeno mu je pod vozilo podmetnuta, u dvorištu porodične kuće, eksplozovna naprava, ali srećom nije eksplodirala. Kad mu je policija pretresala kuću, zatekla je, u najmanju ruku, „čudno društvo“ o čemu je grad dosta „brujao“.

Pred nestanak iz Loznice, dobro je javno „odvezao jezik“ i pričao ko je sve u lancu narkotika u gradu na Drini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni