UKRALI SANITETSKO VOZILO PA DIVLJALI PO GRADU: Detalji bizarnog slučaja iz Kruševca ostavili građane u šoku

S.BABOVIĆ

07. 12. 2022. u 10:18

TRASA kojom su nerazumni lopovi noćas provozali sanitet Hitne pomoći u Kruševcu rekonstruisana je putem GPRS sistema u vozilu, saznaju „Novosti”.

УКРАЛИ САНИТЕТСКО ВОЗИЛО ПА ДИВЉАЛИ ПО ГРАДУ: Детаљи бизарног случаја из Крушевца оставили грађане у шоку

Foto:S.Babović

Budući da su najfrekventije ulice u Kruševcu pokrivene novim saobraćajnim kamerama, veruje se da će počinioci ovog krivičnog dela brzo biti locirani i privedeni. Kako saznajemo, sanitet je nađen nedaleko od novog Lidla, u Jugbogdanovoj ulici, što je svega nekoliko ulica dalje od sedišta Hitne.

- Do krađe je došlo tako što se vozač upravo sa ekipom vratio sa terena i dok se pacijent smeštao za urgentan prijem, neko je ušetao i odvezao sanitet - navodi izvor „Novosti”.

- Strašno kakav bezobrazluk. Svi su bili fokusirani na spasavanje života. I uz to, nijedan sanitet se naravno ne zaključava, vozila stoje na parkingu Hitne pomoći, kako bi uvek spremna ekipa brzo krenula na teren. Krađa se nikada nije dogodila.

Posledice po saobraćaj, na sreću, nije bilo, a prema informacijama „Novosti”, skupa oprema iz saniteta (defibrilatori i drugi aparati) nisu dirani.

Hitna u Kruševcu pokriva čak 101 naseljeno mesto na teritoriji grada, koja iznosi 854 kvadratnih kilometara. Saniteti godišnje pređu oko 480.000 kilometara. U poslednjih osam godina, nabavljeno je 10 novih saniteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna