DUŠANOVE (12) BOŽIĆNE DEKORACIJE NAJJEFTINIJE: Bijeljina se sprema za proslavu Hristovog rođenja, ulice pune badnjaka i ukrasa (FOTO)

B.Milošević

05. 01. 2023. u 13:59

TOPLO vreme za ovo doba godine, bez mraza i padavina, koje ne pamte ni najstariji Semberci, izmamilo je mnogobrojne Bijeljince svih uzrasta na trgove i šetališta.

ДУШАНОВЕ (12) БОЖИЋНЕ ДЕКОРАЦИЈЕ НАЈЈЕФТИНИЈЕ: Бијељина се спрема за прославу Христовог рођења, улице пуне бадњака и украса (ФОТО)

foto:B.Milošević

S nestrpljenjem se iščekuje Božić, najradosniji hrišćanski praznik. Pripreme uveliko traju, a prodavci božićnih dekoracija od ranih jutarnjih sati zauzimaju slobodna mesta oko Zelene pijace, na parkinzima i trotoarima, nudeći badnjake raznih veličina, aranžmane sa mladom pšenicom, slamom, korpice sa cvećem i svim onim što priliči da se nađe na stolu za Božić.

Trgovci se ne obaziru na stalna poskupljenja i, kao i prošle godine, badnjake prodaju po ceni od 5 do 10 maraka, posude sa mladom pšenicom za 10, a bogatije aranžmane za 10-15 maraka. Dvanaestogodišnji Dušan Mitrušić iz Bijeljine kaže da prodaje božićne dekoracije po najnižim cenama, samo da se proda što više, a i narod nema para.

Semberce i njihove goste, kao i posetioce iz regiona, na Badnji dan očekuje tradicionalno nalaganje badnjaka ispred zgrade gradske uprave, a na dan Božića lomljenje česnice za najmlađe, kao i trka Deda Mrazeva.

Prasetina četiri puta skuplja nego u septembru

Da se pečenica ne traži uoči Božića, uverili su se mnogobrojni kupci na Stočnoj pijaci u Bijeljini. Cena prasetine po kilogramu žive vage dostigla je rekordnu cenu od devet maraka (4,5 evra), što je za četiri puta veća cena u odnosu na septembar, kada se kilogram prasetine mogao dobiti za 2,5 marke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)