Feljtoni

Kosovo treba podeliti

Ako nije mogla da opstane multietnička Titova Jugoslavija, ako nije uspeo eksperiment s multietničkom dejtonskom BiH, sasvim je izvesno da posle građanskog i etničkog rata ne može opstati ni multietničko Kosovo.

Srbi izvan nišana

Ovde kod nas, u jedinici, postoji jedno pravilo koje kaže da pripadnik ove jedinice ne sme da ubije Srbina, ni po koju cenu, poručivao je Legija sa stubaca **Identiteta**.

Grešni i posle smrti

Posmrtnu rehabilitaciju većine Jugoslovena pobijenih u SSSR Jugoslavija je posmatrala skrštenih ruku.

Vojska bez

Jedini način da se sačuva Jugoslavija bio je raspuštanje paravojnih formacija u Hrvatskoj i hapšenje Špegelja i Boljkovca, ali je general Kadijević upropastio tu priliku.

Svađa sa Beketom

Moj Godo, govorio je Bule Semjuelu Beketu, koji kod vas nije došao, pekar je... osećate li miris toplog hleba? Sve ljubavi Žorža Simenona.

Tito izveo puč

Krupna odgovornost za stvaranje opasnog stanja u Srbiji pada na one koji su, zajedno sa Titom, izvršili puč smenjivanjem Nikezića i drugih. Zašto je Dragoslav Marković podržao Ustav 1974, kojim se udara u temelje državnosti Republike.

Predaja pala u vodu

Iako je bivši predsednik RSK Milan Martić dobrovoljno otišao u Hag, uz garancije Vlade SRJ da će se pojaviti na suđenju, ako ga sud pusti na slobodu, Haško tužilaštvo se ne samo usprotivilo ovakvom predlogu odbrane, već je protiv okrivljenog čak proširilo

Na nišanu Sadama

Vođa Iraka naručio moćne topove koji su mogli hemijskim i biološkim sredstvima da ugroze izraelske gradove, pa je Mosad krenuo u akciju da spreči narudžbenicu ubojitog arsenala.

Nastavak Velike lože

Velika loža ne može postojati ako nema regularno osnovane bar tri osnovne, podružne lože, koje, kao i velika loža, moraju poštovati zakoniti poredak u svojoj zemlji.

Gospodar munja i gromova

Taj dan nikada neću zaboraviti, pisao je veliki naučnik u svom dnevniku o eksperimentu u Kolorado Springsu 3. jula 1899. godine. O Tesli na Internetu postoji preko 70.000 sajtova.

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti