Feljtoni

Zvone zvona Vladici

Jednodušnom odlukom Svetog arhijerejskog sabora da se sveti vladika Nikolaj upiše u kalendar svetih primljena je sa radošću i u narodu i u crkvi.

Čemer proklete Jerine

Istorija ne nudi potporu za omraz vladarke među sunarodnicima. Tragična sudbina porodice despota Đurđa Brankovića.

Afera zvana **Kentaur**

Preko firme tog naziva, sin generala Živote Panića, načelnika Generalštaba VJ trgovao je sa Vojskom. Novi ministar odbrane Pavle Bulatović.

Oproštaj od Crnjanskog

Bila je to sahrana pod snegom koji je neprestano sipio i nije se osećala nekakva velika, opšta tuga. Dobrica Ćosić na udaru partijskih piskarala. Poziv za proslavu 100-godišnjice Prizrenske lige.

Petru kruna - uslovno

Izbor kralja Petra Prvog Karađorđevića u Skupštini bio uslovnog karaktera. Posle prevrata oficirski kor se pocepao na pristalice zaverenika i njihove protivnike.

Broz na meti Staljina

Sovjeti su dugo držali na meti Josipa Broza Tita, a jednom su kao pomoć angažovali i Italijane. Jedino su članovi predsedništava - državnog i partijskog - bili potpuno bezbedni.

Udarci zle sudbine

Andrićeva majka Katarina s mukom se dovijala radeći najpre u fabrici ćilima, a zatim po tuđim kućama i manastirima. Ivu je na svet donela u rodnom Docu kraj Travnika.

Testament posle smrti?

Prema Arkanovoj oporuci, gotovo kompletna njegova imovina pripala je Svetlani. Testament koji su potpisali Željko Ražnatović, Borislav Pelević i Dragan Marković Palma, osporavaju deca iz ranijih brakova, supruge i rodbina

Kosovo treba podeliti

Ako nije mogla da opstane multietnička Titova Jugoslavija, ako nije uspeo eksperiment s multietničkom dejtonskom BiH, sasvim je izvesno da posle građanskog i etničkog rata ne može opstati ni multietničko Kosovo.

Srbi izvan nišana

Ovde kod nas, u jedinici, postoji jedno pravilo koje kaže da pripadnik ove jedinice ne sme da ubije Srbina, ni po koju cenu, poručivao je Legija sa stubaca **Identiteta**.

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti

Šta najčešće čitate na Internetu?