Feljtoni

Šiptari slave Milovu pobedu

Prvi su u čast **pobede demokratije” u Crnoj Gori zapucali ekstremni Albanci sa Kosmeta. Ponuda Vašingtona posredstvom Roberta Gelbarda. Simbolično sam vratio mandat okupljenom narodu i izrekao stav svoje partije da Crna Gora nema predsednika.

Narod na mala vrata

Nova etnička grupacija **Muslimani - u smislu narodnosti** uvedena je u proleće 1971, a dve godine docnije sarajevsko **Oslobođenje** piše da **mi koji živimo u BiH ne poznajemo Muslimane u smislu narodnosti...**

**Do viđenja, župane**

Ocenjujući ponašanje Milana Babića 25. 10. 1994 godine kao izdajničko, ovim rečima se Biljana Plavšić u Kninu rastala od njega. Priznavanje zločina ih sastavilo posle deset godina.

Čestitke srpskom kralju

Cetinje je sa ushićenjem prihvatilo dolazak Petra Karađorđevića na srpski presto. Suze radosnice crnogorskog monarha ili... Knjaz Nikola poznavao sve svoje podanike.

Pao Beograd

Završen rat u Srbiji, zemlja pokorena. Vesti o bolesti Karađorđa.

Dragom gostu - bomba!

Ustaški diverzanti, jula 1973, uoči dolaska Broza u Zagreb, montirali veliku minu koja je trebalo da bude aktivirana prilikom razgovora predsednika sa pionirima.

Golaći životima u istoriju

Ogromne turske snage, uz pomoć francuskih inženjeraca, prodiru u šanac. Nadljudska hrabrost ustanika. Zeka Buljubaša sa svojima ostao: Sve što imamo je Srbija.

Pismo puno nade

Pismo patrijarha Pavla ima veliku vrednost za one koji iskreno žele da Srbija jednog dana opet postane kraljevina.

Rasulo turske vojske

Nespremna da brani Skoplje, turska armija se povukla, a srpske snage su umarširale u grad okićen srpskim zastavama. Bitoljska bitka odlučujuća za sudbinu Makedonije.

Svedočenje Albera Malea

Kada Srbinu postavite pitanje šta si, neće reći ko je i odakle, nego “ja sam radikal, liberal ili naprednjak”, beleži ovaj Francuz koji je podučavao mladog kralja Aleksandra. Zbog stranačke zaslepljenosti, srpska intelektualna elita padala je u potištenos

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti

Da li dovoljno i na pravi način odajemo počast herojima Drugog svetskog rata?