Feljtoni

Svako sebi - vojvoda!

Posle dve sjajne pobede vođa ustanka je imao opet da se nosi sa svojim zlim vojvodam a- kako ih je jednom samnazvao, kojima je on bio onoliko odan koliko oni njemu nisu. Prvog januara 1811. godina, po starom kalendaru, sazvana narodna Skupština. Važna mes

Ubica razvezao jezik

Kad je posle dugog ćutanja LJubinko Točilovac progovorio, bila je to priča koja je punila novinske stupce. Sa LJubicom Sotirovski svaki susret, navodno, slučajnost. Kao ljubavnik iz bračnog trougla, ubica optužuje istragu.

Očekivao sam nameštaljke

Očekivao sam pakost oko ispitivanja porekla imovine. Sinovi su bili obezbeđeni, supruga radila, a uzeo sam i kredit od banke.

Ponos svih Srba

Po svojoj veličini hram se nalazi u prvih deset hrišćanskih crkava, a pored hrama Hrista Spasitelja u Moskvi i crkve Isakijevski sabor u Petrogradu spada u najveće hramove u pravoslavnom svetu. Životopisanje se predviđa u tehnici mozaika, a u kripti fresk

Put večnog Istoka

Beogradsko Novo groblje najveći muzej pod vedrim nebom. Da li je slavni srpski vojvoda Živojin Mišić bio mason? Piramida - večna kuća Branislava Nušića.

Rulja palila redom

Kako je ugledni "NJujork tajms" opisao divljanje Šiptara na Kosmetu polovinom marta. Vladika Artemije, piše ovaj američki dnevnik, odbio ponudu o formiranju fonda za obnovu spaljenih crkava i kuća.

Krila - piscima

Nikola Čupić, unuk Zmaja od Noćaja, osnovao Zadužbinu, finansirao objavljivanje knjiga srpskih pisaca i naučnika. Objavljivan časopis "Godišnjica Čupićeve zadužbine".

Mete širom sveta

U Francuskoj upozoravaju da je napad terorista veoma blizu, Englezi tvrde da je neizbežan, a svet se pita ko bi mogao biti sledeća žrtva. Bin Laden više nije najveći problem - on je svoje poruke poslao i na Kosmetu, kaže za **Novosti** Ralf Topoven.

Pravedan prema ženama

Vožd je želeo da Srpkinjama svane pred turskim zulumćarenjem. Hajduk Veljkovi problemi.

Sporazum za okupaciju

Javno smo govorili da želimo sporazum, ali je naš cilj bio da Srbi odbiju da ga potpišu, a Albanci prihvate, potvrdio je kasnije Rubin.

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti

Šta najčešće čitate na Internetu?