Feljtoni

Oluja kao pravda

Dolazak oluje osećao sam kao dolazak pravde. U njoj je učestvovalo sve: kule i bedemi kalemegdanske tvrđave, silueta "Pobednika" na njenom pramcu...

Slava traži žrtve

Miodrag Petrović nije bio spreman da svoju privatnu komociju žrtvuje svojoj slavi. Na "vi" sa radnikom koji trese tepihe. Zašto je umetnik morao da odustane od kandidature za saveznog poslanika.

Više od - presude!

Sudbina srpskog naroda ostaje na savesti onih koji su o njemu odlučivali i koji su napustili saveznike u najtežem trenutku. Zašto Vojni sud u Beogradu nije dozvolio svedočenje američkim pilotima(?).

Lament povratka

Emigracija ga nije razumela, niti podržala, dok je izdržavala niz osoba koje će nestati u istoriji.

Evropa via Balkan

Muslimanski integralisti su iskoristili sukobe na Balkanu za nesmetan ulazak u Evropu, pod plaštom humanitarnih organizacija. OVK i ANA filijale Bin Ladenove Al kaide. Rugova priznao da su islamski teroristi našli pribežište na Kosmetu.

Svod poezije

Ma gde i ma sa kim bio, ma šta činio, ja sam osećao da se nalazim pod svodom poezije - kaže pesnik.

"Počast" jednom četniku

Sajlom za automobil koji se primiče mostu zakačen čovek, go do pojasa, sede kose. Vidi četnika što je dolijao - uzvikuju sa trotoara. Kako se ranjeni Caco svetio Srbima.

Rat bez objave

Bugari su 14. oktobra napali srpske položaje bez objave rata. Uzaludno klicanje Francuskoj i Francuzima u Nišu. Antologijska Pašićeva izjava: Spasa nam nema, ali propasti nećemo.

Težak izlazak

Napuštanje Agencije bilo je podjednako teško, kao i ulazak u nju. CIA nikad nije bila moja porodica, nedostaje mi moja prava.

Nemir mira

Potpisan mirovni sporazum. Panika među Srbima. Ne ostavljajte nas na nemilost Šiptarima, idemo sa vama, kažu.

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti

Podržavate li inicijativu građana Kragujevca da trgovci i u vašem gradu nedeljom ne rade?