Molimo poštenog nalazača, sposobne ljude talentovane za pronalaženje izgubljenog ili bilo koju osobu dobre volje da pomognu da se pronađe naša Vlada.

Naša Vlada nestala je u periodu između 3. i 4. marta ove godine, nešto između poziva da se raspusti Skupština i odluke da se raspišu izbori. Zvanično je nestala na dan kad je formiran novi Parlament. Bilo kako bilo, u trenutku kad je nestala, jedva da je imala dve godine, pa strahujemo i sumnjamo da su je oteli krijumčari Vlada, zlikovci koji otimaju Vlade i preprodaju ih na crnom tržištu u onim zemljama koje trenutno nemaju ili uopšte ne mogu da imaju Vlade. I evo od tada, pa do sada, našu Vladu nismo uspeli da nađemo, a ne može da se kaže da je nismo tražili - po ambasadama, kuloarima i lobijima. Čak su nam i direktno iz Moskve, Brisela i Vašingtona sugerisali kako bi Vlada trebalo da izgleda, kada je budemo našli. Ali eto, uprkos naporima našim i svih dobronamernih, mi Vladu još ne nađosmo.

Za one koje ne znaju našu Vladu, evo nekoliko podataka koji će pomoći da se ona lakše pronađe. Naša Vlada je rastom velika, jer je imala veliki rast, možda i najveći u Evropi. Naša Vlada je najbolja Vlada u novijoj istoriji i to ne samo zato što je naša, već zato što je moderna istorija takva kakva je: prvo je bila revolucija pa posle nje komunizam; pa opet revolucija pa nešto što liči na nacionalizam a nije; pa onda još jedna revolucija posle koje je trebalo da bude demokratija i kapitalizam, pa se i to nešto isporemetilo i sad smo tu gde smo. U toku je još jedna revolucija, mada i ne liči na neku onako baš pravu, jer su svako malo izbori, a rezultati su sve manje revolucionarni. I eto, u takvim preduslovima i uslovima je naša mala Vlada rasla, pa se nekako i ne čudimo što je nema, i mi bismo isto nestali negde, samo što nemamo kud.

Našu Vladu možete prepoznati i po njenim drugim karakterističnim osobinama: visoka je 131 SNSantimetar, mada je moguće da je za ovih par meseci porasla za još 30 SPSantimetara i eventualno još neki procenat dobijen manjinskim i cenzusnim merenjima. Ako je budete pažljivije pogledali primetićete da su joj okice malkice razroke, jer je u poslednjih nekoliko mandata istovremeno i gledala i namigivala u pravcu i Istoka i Zapada. Njeni lEUkari pEUdijatri kažu da će se to vrlo brzo popraviti jerbo su joj, za početak u dva poglavlja, prepisali hitne vežbe za bolji vid i perspektivu. Samo još i da se Vlada pronađe, jer se, kad nje nema, tim poglavljima nema ko ni baviti. A ima dosta posla, najmanje još jedno 15 godina, taman do Vladinog punoletstva.

Ako neko bude sreo našu Vladu, neka joj ne kaže da se svet poprilično promenio otkad je ona nestala, da se ne uplaši. Naime, njene drugarice britanska Vlada i turska Vlada imale su manjih zdravstvenih problema, ova prva se saplela o referendum i pala, a ova druga je zamalo preživela udar, što joj je izazvalo i probavne smetnje, pa sad ima problema sa zatvorom. To se vidi po tome da ne može da svari generale, sudije i prosvetne radnike, posebno ne one koji nisu dovoljno zeleni. Hrvatska Vlada isto je pala, francusku i nemačku Vladu ta sudbina najverovatnije očekuje u narednim mesecima, a mađarska Vlada svoj pad pokušava da predupredi povećanjem broja migranata u parku kod beogradske železničke stanice i na subotičkim njivama. Elem, ako vidite Vladu, recite joj - samo oprezno, da ne pobegne - da bi bilo nekako lepo da ona sad bude sa nama. Eto da bar mi imamo Vladu, kad već toliki sa svojim Vladama imaju probleme.

A ako ste našli našu Vladu kako se negde krije, plašeći se svog kadrovskog sastava, kažite joj da naša očekivanja ionako nisu prevelika, makar ne dok postoje kojekakva moranja propisana od MMF i Svetske banke. A ako naša Vlada ne bude onoliko lepa koliko želi, uvek možemo da je pošaljemo na neku Rekonstrukciju, čudo je šta savremena politička medicina sad sve može. E, a ako naša Vlada posle svih ovih argumenata neće da se vrati, kažite joj da ćemo na 90. dan od njenog zvaničnog nestanka da raspišemo izbore i da odmah tražimo neku novu Vladu, kad već ovu sadašnju nismo našli. Jer mi živi nismo da je dobijemo.

Vladu našu, sreću našu, negde izgubljenu.