ZAVRŠNI UDARAC ZA DPS: Nosilac liste Demokrata Stevan Katić, uoči lokalnih izbora zakazanih za 9. maj u Herceg Novom

V. VUJNOVIĆ

06. 05. 2021. u 07:39

SVI su saglasni da je atmosfera u Herceg Novom pred lokalne izbore zakazane za 9. maj drugačija nego u Nikšiću, ali i u drugim gradovima Crne Gore.

ЗАВРШНИ УДАРАЦ ЗА ДПС: Носилац листе Демократа Стеван Катић, уочи локалних избора заказаних за 9. мај у Херцег Новом

Foto Tanjug

To je posledica činjenice da su u ovom gradu DPS i Milo Đukanović pobeđivani kada se to retko gde u Crnoj Gori dešavalo, smatra i predsednik grada Stevan Katić, nosilac liste Demokrata koji u Herceg Novom imaju slogan "Ni levo ni desno, pravac Novi".

- Očekujem i tokom kampanje i kako se situacija bude razvijala jedan ubedljiv rezultat, jer su izbori u Herceg Novom važni, da se baš u ovom gradu zada završni udarac DPS-u jer je ta partija i prethodno ovde često doživljavala poraze - kaže Katić.

- Sada bi trebalo da ih baš ovde svedemo na statističku grešku. To je ključno kako bi se generalno na političkoj sceni Crne Gore iskristalisao jasan odnos snaga i kako bi definitivno i Herceg Novi i Crna Gora krenuli da se razvijaju.

LOŠE PRIVATIZACIJE

Stevan Katić, Foto V. Vujnović

HERCEGNOVSKU privredu uništile su loše privatizacije, grad je postao žrtva politike DPS ostavši bez "Pomorskog saobraćaja", "Prvoborca", "Brodogradilišta", HTP "Boka", neizvesnim statusom Bolnice "Meljine".

- Već smo od resornih ministarstava tražili da se što pre uđe u raskide tih ugovora, prevashodno ka Bolnici "Meljine" i HTP "Boka". Institut moramo čuvati da ostane brend i Herceg Novog i Crne Gore, tako da se ne razmišlja o ponovnom postupku privatizacije, već o nekom drugom načinu da država pomogne da se podigne kvalitet usluge - kaže Katić.

Rezultati izbora na državnom nivou, za četiri godine, biće "preslikani" rezultati majskih izbora u Herceg Novom, smatraju mnogi, a sagovornik "Novosti" veruje da zbog toga hercegnovski izbori jesu ključni.

- Rezultat u Novome će se sigurno odraziti i na ukupnu političku sliku u Crnoj Gori.

Siguran sam već sada, na osnovu pokazatalja koje svakodnevno dobijamo, da ćemo imati DPS kao što ste imali u Srbiji SPS nakon onih oktobarskih promena, posle kojih oni nisu više nikada mogli da pređu nekih desetak posto - dodaje Katić.

U Herceg Novom DPS nije bio na vlasti od 2000. godine i to je grad na neki način "plaćao", pa je i postao najveća žrtva pogrešnih poteza vlasti u državi tokom protekle dve decenije.

Od 2017. od kada teče mandat u kome Stevan Katić obavlja funkciju predsednika Opštine, građani pamte situacije u kojima je reagovao javno i oštro iskazujući neslaganje sa pojedinim odlukama Vlade. Za minule četiri godine realizovano je više od 200 projekata, uprkos tome što situacija nije bila najbolja i izostajala je podrška.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati