OBELODANJENA IMENA POLICAJACA MILOVIH JURIŠNIKA: Tukli narod, sveštenike pa nagrađeni

M. D.

09. 04. 2021. u 18:02

BEZMALO godinu dana trebalo je Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima da saopšti imena i prezimena petorice policajaca -jurišnika na mirne učesnike protesta građana Pljevalja, protiv hapšenja Vladike Joanikija i osam sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Nikšiću-kazali su iz Pokreta za Pljevlja dodajući da to nije bilo lako, jer su njihovi pretpostavljeni u Centru bezbednosti Pljevlja uspešno skrivali njihov identitet, saopštili su iz Pokreta za Pljevlja.

ОБЕЛОДАЊЕНА ИМЕНА ПОЛИЦАЈАЦА МИЛОВИХ ЈУРИШНИКА: Тукли народ, свештенике па награђени

Foto M. Drobnjak

Oni kažu da ovom spisku sa obelodanjenim imena fale još dvojica kojima se nije moglo ući u trag.

- Nedostaje i ime policajca koji je u vremenu korone, pretučenog i vezanog lisicama Ognjena Mijatovića, u policijskoj stanici udario pesnicom u predelu grudnog koša, pljunuo ga dva puta, dva puta udario toki vokijem po glavi, obraćajući mu se rečima „slino“ - kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Iz ove političke organizacije napominju da svakako ne treba zaboraviti ni ime specijalca “Sramenka” koji je na mostu u Đurđevića Tari pretukao vladiku Metodija.

- Nema boljeg dokaza da je to učinio od činjenice da je ubrzo nakon toga nagrađen boljim radnim mestom u Budvi-tvrde iz Pokreta za Pljevlja.

Oni ističu da nije pošteno što je na spisku optuženih samo komandir Stanice policije u Centru bezbednosti Pljevlja Milan Jović.

-Ta igra skrivalice i pogađanja identiteta specijalaca, učesnika pljevaljske “Kviskoteke”, nije se mogla raditi bez znanja i saglasnosti načelnika Centra bezbednosti Dragana Slavulja-tvrde iz Pokreta za Pljevlja dodajući da verovatno ni Evropa, an ni 21.vek ne znaju za takav primer kada su u Crnoj Gori stotine hiljada, a u Pljevljima desetine hiljada građana mirno šetale u odbrani svetinja Srpske pravoslavne crkve, a da pri tome gotovo da nije zgažen ni jedan cvet, niti travka.

-I kad bi bilo zemaljske pravde, kao što je nema, Nobelovu nagradu za mir za 2020. godinu dobio bi blaženopočivši mitropolit Amfilohije, naš Đedo-kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Oni ističu da su pored tako mirnih litija načelnik Centra bezbednosti Dragan Slavulj i komandir Stanice policije Milan Jović naređivali privođenje na informativne razgovore na desetine Pljevljaka i pri tom ih maltretirali bez stvarnih razloga i povoda.

-Čak se gospodin Slavulj na TV Pljevlja, pohvalio da je on lično donio odluku i organizovao rušenje table na brdu Borovac, samo zbog toga što je na njoj bila oslikana trobojka. On kao načelnik Centra bezbednosti morao bi da zna, da u članu 28. Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore piše da „Državni i vojni simboli Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore uživaju zaštitu“-tvrde iz Pokreta za Pljevlja ističući da je očigledno gospodinu Slavulju bilo mnogo važnije ono što mu narede iz DPS-a od onog što piše u Zakonu.

Iz Pokret za Pljevlja pozdravlja uspešano lečenje u Beogradu i oporavak od korone, v.d. direktora policije gospodina Brđanina, jer, kažu, mnogo toga treba počistiti iz Augijevih štala, koje je podigao DPS u toku svoje tridesetogodišnje vladavine.

-Došlo je vreme da se otvore mnoge Pandorine kutije i otkriju dugo čuvane tajne. Jednu od takvih tajni krije i „betonjerka“ u pljevaljskom Centru bezbednosti, ko je svojeremeno „pomogao“ da u njoj umre poznati pljevaljski fotograf Svrkota Vojislav - Ribo. Gospodine Brđanin, građani Pljevalja željno očekuju da metla pravde stigne i u Centar bezbednosti Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)