KNEŽEVIĆ ODGOVORIO SEKULOVIĆU: Ne začudite se ako Vas na sledećem okupljanju komita uhapsi Zoran Lazović!

V.K.

09. 04. 2021. u 16:10

- NA ŽALOST, politička i javna scena već duži vremenski period obiluju stečajima okolnosti u kojima jedan broj individua potpuno nezasluženo, neobjašnjivo, paradoksalno markesovski obnašaju odgovorne državne funkcije, iako im je najveći domet u životu bio ispijanje dojč kafe ispred kladionice ili bezupspešna udvaranja kasirkama iz Volija - kaže Milan Knežević.

КНЕЖЕВИЋ ОДГОВОРИО СЕКУЛОВИЋУ: Не зачудите се ако Вас на следећем окупљању комита ухапси Зоран Лазовић!

Foto: Printscreen

- Jedna od tih ličnosti je svakako i Sergej Sekulović koji je ni kriv ni dužan četvrtog decembra prošle godine formalno postao ministar unutrašnjih poslova, a koji prva dva i po meseca u strahu od Zorana Lazovića i njegovih kriminalaca u MUP– u nije smeo otići ni do toaleta, a kamo li potpisati bilo kakvo razrešenje Đukanovićevih kadrova. 

- Kad sam onih mučnih dana pročitao pismo koje je Zoran Lazović napisao Sergeju Sekuloviću i poslao mu kuđelju i preslicu, poželeo sam da lično pođem u MUP i  zaštitim ministra od filijale Granda u Upravi policije, jer je stepen poniženja koje ministar trpi od Grandovaca toliki da sam zabrinut za njegovo psihofizičko stanje. Ali ipak sam se suzdržao, jer sam verovao da će gospodin Sekulović pronaći hrabrost koju mu daju Ustav i zakoni Crne Gore, i da će sam otpočeti demontažu kriminalnih struktura u MUP – u. Međutim, dogodilo se suprotno, ministar Sekulović je umesto da uhapsi Zorana Lazovića, uhapsio Daru sa Smokovca, ali pošto je tih dana bila gužva u „betonjerci“ , pre toga je pustio Brana Mićunovića da bi Dara Radonjić mogla da se raskomoti. A zatim je Zoranu Lazoviću dodelio obezbeđenje od četvorice pripadnika MUP – a i službeno vozilo, verovatno da ga čuvaju od vernika SPC kad bude krenuo do Kavča, i to onih vernika koji su masovno procesuirani zbog fotografija ispred hrama Hristovog Voskresenja. I ne bi tu bilo ništa čudno da Sergej Sekulović nije postao ministar upravo zahvaljujući ovima koje sad hapsi i procesuira: Srbima. Njegov odnos prema srpskom narodu i našoj crkvi u Crnoj Gori kontinuirano je pokazivao u SDP- u, Pozitivnoj, URI i jutarnjim programima koncerna Vijesti i RTCG čiji je bio istaknuti antisrpski analitičar, i to je njegov jedini doprinos pravnom sistemu, da mu je juče poštenije bilo da bude u prvim komitskim redovima pored Aleksandra Damjanovića i Brana Mićunovića.

- I tu nema ništa sporno, ali je problematično da ministar Sekulović mojim i glasovima srpskog naroda koji je godinama hapšen, proganjan, maltretiran, diskriminisan, učestvuje u nastavku antisrpske politike koja ovih dana eskalira po ulicama crnogorskih gradova uz ustaške pesme i pozive na linč Srba. Da je kojim slučajem Sergej Sekulović izašao na izbore svojim imenom i prezimenom i dobio podršku građana onda bi ovo njegovo komitovanje i državna funkcija imale opravdanje. Ali pošto je gospodin Sekulović kosmičkim miljama udaljen od parlamentarnog cenzusa, onda je obavezan da podnese ostavku, jer nije u stanju da obezbedi očuvanje ustavnog poretka u državi.

- Uostalom, juče je i premijer Krivokapić saopštio da nema kontrolu nad policijom što najbolje govori o kontolisanom bezbednosnom rasulu kojim upravljaju Zoran Lazović i Veselin Veljović, a u kojem je ministar Sekulović institucionalni fikus u kabinetu sa pogledom na nekadašnji Grand i Sport kafe. Zato ga pozivam da me demantuje i koliko danas podigne krivične prijave protiv Mila Đukanovića, Veselina Veljovića i Zorana Lazovića kao organizatora jučerašnjih komitskih divljanja. Ukoliko to uradi, spreman sam da mu se javno izvinim i pružim mu podršku u daljem radu. Ali se plašim da će opet biti uhapšena Dara Radonjić ili neko od sveštenstva SPC  kako nam ne bi zamjerili u nekoj od ambasada da smo krenuli u revanšizam s kriminalcima iz DPS - a. Samo neka se Sekulović ne začudi da na sledećem okupljanju Komita Lazović i Veljović upravo ne uhapse njega i Zdravka Krivokapića, i onda ja kao „dokazani terorista „budem morao da ih oslobađam iz ZIKS – a pošto tamo znam svaki pedalj i tajni prolaz. A to što će ministar Sekulović sa zadovoljstvom doći na sednicu Odbora za bezbednost i odbranu nije pitanje unutrašnjih emocija, već njegove obaveze, jer mora doći i kako mu se neće, pošto je njega izabrala Skupština u kojoj je nekad radio kao kadar Ranka Krivokapića i Raška Konjevića nakon što je napustio PZP zbog njihove odluke da žele pomirenje sa srpskim narodom - zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024