ĐUKANOVIĆ NE BIRA POVOD ZA OBRAČUN: Zahtev da se Vladimiru Božoviću zabrani ulazak u Crnu Goru pokazuje odnos i prema Srbiji

V. K. - M. St.

17. 08. 2022. u 09:38

PROGON srpskog ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića i zahtev da mu se zabrani ulazak na teritoriju Crne Gore, iznova pokazuju odnos tamošnjih vlasti prema srpskom narodu, dok pogibiju kakva se dogodila na Cetinju, crnogorski predsednik Milo Đukanović koristi za politikantstvo i "prepucavanje" sa Srbijom.

ЂУКАНОВИЋ НЕ БИРА ПОВОД ЗА ОБРАЧУН: Захтев да се Владимиру Божовићу забрани улазак у Црну Гору показује однос и према Србији

Vladimir Božović, Foto N. Fifić

Ovako naši sagovornici komentarišu saopštenje iz kabineta Đukanovića, kojim se osuđuje Božovićev potez u situaciji kada cela Crna Gora žali zbog velike tragedije. Crnogorskom predsedniku je zasmetalo što se Božović, šaljući preko svoje imejl adrese Vučićevo pismo saučešća, predstavio kao ambasador, iako je proglašen personom non grata.

Poslanik Demokratkog fronta dr Budimir Aleksić, navodi da je ovo kontinuitet politike ekstremnih srbofobnih elemenata koje predvode Đukanović i Ranko Krivokapić:

- Licemeri i antisrbi koji svakog dana to potvrđuju, pa i u odnosu prema ambasadoru Republike Srbije u Crnoj Gori - navodi Aleksić za "Novosti".

- Oni bi da naprave kineski zid prema Srbiji, a da tamo razvijaju biznis i zapošljavaju rodbinu. U Beogradu žive i rade Rankova ćerka i Milova sestra, gde razvijaju biznis.

Đukanović i Krivokapić misle da je Srbija i njihova i srpska, a Crna Gora samo njihova, u kojoj Srbi nemaju nikakva prava nego su i dalje predmet diskriminacije, izrugivanja, ponižavanja, a Srbija bude predmet eksploatacije.

Ranko Krivokapić i Milo Đukanović, Foto Arhiva

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta u Crnoj Gori dr Momčilo Vuksanović mišljenja je da je najveći problem nepostojanje bilateralnih veza Srbije i Crne Gore, što otežava funkcionisanje srpskih organizacija, institucija i život srpskog naroda na prostoru Crne Gore:

- Mi Božovića doživljavamo kao ambasadora sve dok ga tako bude tretirao zvanični Beograd - kaže Vuksanović.

- Bio sam svedok njegove izjave povodom obeležavanja godišnjice ujedinjenja Crne Gore i Srbije, kada je pozvao na zajedništvo i ljubav jednorodnog naroda, a da pritom ni u jednom trenutku nije uvredio bilo koga, a naročito ne državu Crnu Goru i njene građane.

ANĐELKOVIĆ: NEMA POŠTOVANjA

POLITIČKI analitičar Dragoljub Anđelković objašnjava da ovaj potez i te kako liči na kriminalni režim Đukanovića, koji se služi lažima i prevarama, pa čak i u trenucima kada je proglašena žalost zbog pogibije:

- On pokazuje da nema nimalo poštovanja prema žrtvama i porodicama nastradalih. Srbija je skladu sa svim protokolima iskazala poštovanje prema žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)