PROTESTI U BARU: Dritane ni u politici nije sve dozvoljeno

B. D.

21. 01. 2022. u 21:01

DRUGO veče grupa građana okupili su se ispred Opštine Bar zbog aktuelne političke sitaucije u Crnoj Gori.

ПРОТЕСТИ У БАРУ: Дритане ни у политици није све дозвољено

Foto B. Dabić

Među okupljenim građanima predstavnici političkih partija koji ističu da ni u polititici nije sve dozvoljeno, prekrajanje izborne volje građana je neprihvatljivo.

Danas je pokrenuta i inicijativa za smjenu predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića. Na novinarsko pitanje- jesu li Demokrate to mogle očekivati od dojučerašnjeg “saborca” Dritana Abazovića, ispred Demokrata Dragan Tufegdžić je odgovorio: “Sada mogu sve da očekujem”.

-A, to nisam mogao očekvati posebno ne od Dritana Abazovića, Politika je čudo, ali čovek ne može reći- u politici je sve dozvoljeno. Nije sve dozvoljeno u politici. Ima još vremena da se neko vrati i kaže neću ovo da radim sa Gvozdenovićem (Branimirom). Bečić je pokazao kako se vraća ponos parlamentu. Nismo mi vezani za funkcije, kazao je Tufegdžić ističući da” punog srca Demokrate podržavaju spontano okupljanje građana”.

Među okupljenim građanima bilo je i članova SNP-a.

-Ja sam protiv menjanja izborne volje građana. To ne priliči ni poštenom čoveku, niti poštenoj partiji, Mislim da će prevagnuti jedna pametna ideja, ako već treba, neka budu izbori. U ponedeljak imamo sednicu Glavnog odbora. Izborna volja se ne može tako lako prekrajati. Ne lako, nego nikako, kazao je Branko Bulatović iz SNP-a za koga je neozbiljna priča da ih podržava DPS.

Foto B. Dabić

Baranin Savo Kovačević kaže da mu je neshvatljivo da drugi čovek u vladi, ruši Vladu.

-Gospodin Krivokapić je imao veliko poverene u njega i postavio ga je na to mesto. Zadužen za bezbedonosni sektor, mesto koje ne zaslužuje.On danas ruši Vladu, prekraja izbornu volju naroda. Ovdje smo večeras da branimo čast i poštenje, ovo je nesnošljivo što rade pojedini političari, od onoga u Nikšiću pa onoga u Budvi, pa Podgorici, i evo Abazović sad, kazao je Kovačević ističući da okupljeni građani žele da se ovo mirno završi na dobrobit naroda.

-Mi smo napaćeni narod od politike i pojedinih političara, zaključio je Kovačević.

Građani navode da su se okupili spontano. Protest je protekao bez incidenata. Građani su najavili da će se okupiti i sutra veče ispred zgrade Opštine.

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)