БЕЧКА ТОРТА ЛИНД: Брза посластица са чоколадним филом

Новости онлине

16. 05. 2024. у 11:24

Комбинација кекса и савршеног чоколадног крема, ужитак за сва чула.

БЕЧКА ТОРТА ЛИНД: Брза посластица са чоколадним филом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору: 

  • 400 г кекса са какаом,
  • 30 мл еспресо кафе,
  • 100 г маслаца

За крем: 

  • 400 г тамне чоколаде,
  • 450 мл слатке павлаке,
  • 2 кашике какаоа,
  • 50–100 г шећера,
  • 10 г желатина,
  • 100 мл воде

За глазуру: 

  • 100 г црне чоколаде,
  • 50 мл слатке павлаке,
  • 50 г шећера     

Припрема:

Измрвите кекс и помешајте га са еспресом и истопљеним маслацем. Мешајте док не добијете смесу која може да се обликује, ако маслаца нема довољно, може да се дода мало воде.

Смесу ставите у калуп за торту и изравнајте је. Желатин ставите на пару на око 10 минута да се згусне, и после га додајте у растопљену чоколаду. Умутите слатку павлаку са шећером у густ крем и додајте јој чоколадну смесу и пажљиво мешајте.


Добијену смесу излијте преко основе од кекса и поравнајте је. Припремите и глазуру, тако што растопите чоколаду са слатком павлаком и шећером и оставите да се охлади. После сипајте глазуру у калуп, а можете и да декоришете торту и нечим додатним по жељи, свако има свој укус и начин.

Торта се ставља у фрижидер на једну ноћ да се стегне.                                                         

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

29. 05. 2024. у 21:39

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!