ОД ПИРИНЧА И МЛЕКА: Старински колач од пиринча који нестаје у трену
Овај необичан десерт изненађује и одушевљава пуноћом укуса. Иако око припреме треба мало потрудити, није компликовано, а колач треба пећи 45 минута.
Састојци:
- 150 г пиринча арборио,
- 700 мл млека,
- 1/4 кашичице соли,
- 1 лимун,
- 75 г омекшалог маслаца, плус још додатно за премазивање калупа,
- 3 велика јајета, на собној температури,
- 75 г шећера,
- 2 кашичице екстракта ваниле,
- мушкатни орашчић.
Припрема:
Пиринач, млеко и со ставите у лонац и нарибајте кору једног лимуна. Кувајте на јакој ватри уз редовно мешање до тачке кључања, а затим смањите ватру и наставите кувати млеко и пиринач око 30 минута, непрестано мешајући, док рижа не буде кувана и млеко се не упије. Кад је рижа кувана, склоните је са шпорета и умутите 75 г маслаца. Оставите да се хлади сат времена. Загрејте рерну на 160ºС, а калуп за торту од 20 цм премазите маслацем. Одвојите беланца од жуманаца. Умутите беланца у снег и оставите их са стране. Жуманца умутите са шећером. Жуманца и шећеру додајте екстракт ваниле и две кашичице сока од лимуна, а затим смесу постепено умешајте у охлађену рижу, непрестано мешајући. У посуду са рижом умешајте снег од беланаца, полако мешајући. Смесу нежно прелијте у припремљени калуп за торту. Нарибајте мушкатни орашчић и пеците 45 минута. Оставите да се охлади па је пажљиво извадите из калупа и послужите уз прелив по жељи.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално
13. 04. 2024. у 14:00
ШАХ ТОРТА: Омиљена старинска торта, која се радо припремала за рођендане и свадбе
08. 04. 2024. у 13:04
БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ
ЧУБУРСКИ парк од понедељка ће бити богатији за још један спортско-рекреативни садржај – падел терен!
11. 05. 2024. у 16:00
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи
ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.
12. 05. 2024. у 20:51
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)