Пишингер обланде или торта била је незаобилазни део свих трпеза у српским породицама крајем прошлог века.
Повезане вести
НЕОБИЧНА ПОСЛАСТИЦА: Печене крушке са медом, циметом и орасима
Запечене крушке су најздравија посластица кад вам се једе нешто слатко.
28. 04. 2024. у 17:00
УШЕЋЕРЕНЕ ЈАБУКЕ: Слаткиш који враћа у детињство
“Обучене” у сјајно, црвено, шећерно одело, на дрвеном штапићу просто маме да се загризу. За многе који памте ушећерене јабуке су слаткиш и симбол детињства, који враћа у безбрижна времена.
21. 04. 2024. у 17:00
БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
Посластица достојна краљева, а биће украс сваке свечане трпезе.
20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27
РОЛАТ СА ЏЕМОМ: Најлепши и најједноставнији колач по рецепту наших бака
БРЗИНСКА посластица која се увек може јести, а идеална је након породичног ручка.
22. 04. 2024. у 15:00
ЕМБАРГО КОЛАЧ: Невероватно јефтин, а мекан и преукусан
ЕМБАРГО колач се прави од јефтиних састојака, и то баш брзо и лако, а фантастичног је укуса.
17. 04. 2024. у 15:00
Најновије из рубрике
РУСКЕ КАПЕ СА ЈАФОМ: Много бржа варијанта од обичних руских капа
Уместо коре иде кекс, па се много брже праве од класичних, а укус је феноменалан.
20. 05. 2024. у 22:00
ДОМАЋА ПИТА ПУЊЕНА ФЕТА СИРОМ И ПЕРШУНОМ: Овако припремљена пита ће нестати из тепсије у трен ока
Ако правите домаће коре за њих су вам потребне вештине, али то не значи да не треба да се упуштате у ту авантуру и да вам оне неће успети. Предлажемо вам да направите питу са фета сиром и першуном од домаћих кора, а она је супер предлог за доручак.
20. 05. 2024. у 20:00
НАПРАВИТЕ ЗДРАВ ДОРУЧАК: Стари рецепт за овсену кашу
Овсена каша вам пружа свестрану основу коју можете даље прилагођавати својим укусима.
20. 05. 2024. у 19:00
ГАСПАЧО: Традиционална шпанска супа
Чувени шпански специјалитет, хладна супа од парадајза, освежева када су врућине.
20. 05. 2024. у 18:00
РЕЦЕПТ ЗА ГРЧКИ ЈОГУРТ: Уз мало труда, добићете га у кућној варијанти, а одличан је
Грчки јогурт можете додавати разним јелима, обогатити га воћем, медом или јести самостално.
20. 05. 2024. у 16:00
Коментари (0)