БАЈАДЕРА: Омиљени колач свих генерација

Новости онлине

10. 04. 2024. у 13:00

Нема ништа слађе него кад се после доброг и укусног ручка засладите провереним слаткишем.

БАЈАДЕРА: Омиљени колач свих генерација

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 250 мл воде
  • 600 г шећера
  • 200 г путера
  • 200 г млевених ораха
  • 250 г млевеног кекса
  • 100 г млечне чоколаде
  • за прелив:
  • 1 кашика путера
  • 100 г млечне чоколаде
  • 3 кашике млека
  • 3 кашике уља

Припрема:

У шерпу сипајте воду и шећер и пустите да проври. После кључања склоните шерпу са рингле и убаците орахе, кекс и путер, па добро измешајте док се све лепо не сједини и док не постане хомогена смеса.

После доброг мешања, добијену смесу поделите на два дела, односно пребаците у две чиније. У једну чинију убаците отопљену млечну чоколаду, а други оставите такав какав јесте.

Одаберите тацну на којој ће бити бајадера, па прво растањите тамнији део, односно онај у који сте ставили чоколаду, па преко тога онда и онај светлији део. Оставите у фрижидер да се лепо цео колач стегне и за то време припремите глазуру.

На пари отопите чоколаду са путером, млеком и уље, па мешајте док се све не отопи и не сједини.

Преко добро охлађеног колача сипајте глазуру и вратите у фрижидер да се лепо стегне. После неколико сати, а можете држати и током ноћи, извадите и исеците на жељене комаде. Послужити уз кафу или чај.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ СУ САМО УШЛИ, НИЈЕ БИЛО ОДБРАНЕ И ОТПОРА Украјински командир о Харкову: Неко није направио утврђења, опет губимо људе

РУСИ СУ САМО УШЛИ, НИЈЕ БИЛО ОДБРАНЕ И ОТПОРА Украјински командир о Харкову: Неко није направио утврђења, опет губимо људе

КАО КОМАНДАНТ специјалне извиђачке јединице, Денис Јарославски се борио у изненадној офанзиви Украјине у Харкову у јесен 2022. године, која је потиснула почетну руску инвазију све до границе.

12. 05. 2024. у 18:00

ГРЦИ ХИТНО РЕАГОВАЛИ НА ПОСТУПАК СИЉАНОВСКЕ ДАВКОВЕ: Изоставила реч Северна из назива државе

ГРЦИ ХИТНО РЕАГОВАЛИ НА ПОСТУПАК СИЉАНОВСКЕ ДАВКОВЕ: Изоставила реч "Северна" из назива државе

МИНИСТАРСТВО спољних послова Грчке оценило је данас да је приликом полагања заклетве председнице Северне Македоније Гордане Сиљановске Давкове која није изговорила пуно име државе, већ само реч "Македонија", дошло до флагрантног кршења Преспанског споразума од којег, како упозорава, зависе и билатерални односи Атине и Скопља.

12. 05. 2024. у 17:08

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)