СВЕТОГОРСКИ КОЛАЧ: Спој чоколаде и поморанџе - богат укус који осваја

Новости онлине

08. 03. 2024. у 11:00

Посластица коју ћете обожавати, по рецепту светогорских монаха

СВЕТОГОРСКИ КОЛАЧ: Спој чоколаде и поморанџе - богат укус који осваја

Foto: Jutjub/Printskrin/ Letina Kuhinja

Састојци:

  • 6 кашика џема од кајсија
  • 10 кашика шећера
  • 1 кесица цимета
  • кора од 1 лимуна
  • сок од једне поморанџе
  • 1 кашика прашка за пециво
  • 500 г брашна
  • 250 мл млаке воде
  • 1 шака сецканих ораха
  • шака или две сувог грожђа
  • џем од кајсије за премазивање
  • 150 г посне чоколаде за кување 

Припрема:

 Џем и шећер умутити да се добије једнолична смеса. У смесу додати мало воде, цимет, рендану кору од лимуна и сок од поморанџе, орахе, суво грожђе и полако, уз мешање, додати брашно помешано са прашком за пециво.

 Добро сјединити миксером и смесу преручити у тефлонски плех (ако немате тефлонски, онда обичан плех обложите папиром за печење). Ако је потребно, влажним рукама поравнајте површину да буде глатка. Убаците плех у умерено загрејану рерну и пеците око 25-30 минута.

 Док је још врућ, колач премажите са 3-4 кашике џема од кајсије, па га прелијте растопљеном чоколадом.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - Мојој баби су откинули гркљан

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"

У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

22. 05. 2024. у 18:13

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)