САВРШЕНИ КЛАСИК ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Ролат са лимуном, неодољивог укуса

Novosti online

01. 03. 2024. у 16:00

СУПЕР спој најлепших укуса!

САВРШЕНИ КЛАСИК ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Ролат са лимуном, неодољивог укуса

Фото Shutterstock

Састојци:

* јаја, 4 ком

* шећер, 100 г
* брашно, 70 г
* густин, 30 г
* прашак за пециво, ½ кесице

 ЗА ФИЛ: 

* млади сремски сир, 250 г

* лимун, 1ком
* сок од лимуна, 2 кашике
* слатка павлака, 125 мл
* шећер у праху, 3 кашике
* екстракт ваниле, 1 кашичица

Фото Shutterstock

Припрема:

- За кору умутите посебно беланца са шећером у чврст снег. Постепено додајте жуманца и помешане суве састојке. Улијте у плех обложен пек-папиром и пеците 20 минута на 180 степени. Кору мало прохладите, па увијте у ролат. За фил умутите сир са шећером, додајте рендану кору, сок од лимуна, а посебно умутите павлаку и сједините са претходним сиром.

Охлађену кору нафилујте и увијте у ролат. Мало фила одвојте за декорацију, па на ролат ставите траку од фила и на сваки комад колача, како ћете сећи ролат, ставите кришчицу лимуна.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - Мојој баби су откинули гркљан

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"

У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

22. 05. 2024. у 18:13

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)