НАРАСТУ ОГРОМНЕ, А ПРАВЕ СЕ ДУПЛО БРЖЕ ОД СТАНДАРДНИХ: Брзе крофне из рерне, не гоје!

Novosti online

22. 02. 2024. у 13:00

КРОФНЕ су омиљени слаткиш који су нам спремале баке. Праве се дупло брже од стандардних, а укус је фантастичан.

НАРАСТУ ОГРОМНЕ, А ПРАВЕ СЕ ДУПЛО БРЖЕ ОД СТАНДАРДНИХ: Брзе крофне из рерне, не гоје!

Фото Shutterstock

Те велике, мекане и изнутра шупље лоптице посуте шећером у праху свима су омиљене, али припрема традиционалних крофни није нимало једноставна. Ту је и део са пржењем у дубоком уљу, што није здраво, а стајање уз шпорет јако је напорно.

Зато смо за вас пронашли рецепт за преукусне крофне из рерне, које се праве дупло брже, а укус је фантастичан!

Састојци:

* 40 г свежег квасца,

* 900 г оштрог брашна + око 100 г меког за премесивање и обликовање,

* 4 цела јаја,

* 300 мл јогурта,

* 200 мл воде,

* 150 г шећера + око 150 да се уваљају крофнице,

* 150 г маргарина + 100 за премазивање.

Припрема:

У млакој води размутит квасац и ставити кашику шећера. У ванглу сипати оштро брашно, јогурт, јаја, остатак шећера, отопљен маргарин и квасац који је одстајао пар минута.

Варјачом сјединити тесто, тако да буде мекано и лепљиво. Добро израдити варјачом, па оставити да одстоји сат времена, да се удвостручи.

Када је тесто нарасло, посути меким брашном радну површину, истрести тесто и премесити лагано и полако. Посути опет брашном површину и тесто, па оклагијом развући на дебљину 1-1,5 цм. Чашом вадити крофне и слагати у плех који сте премазали другим маргарином.

Водите рачуна да вам остане простора између крофни јер ће доста нарасти, а због тога вам све сигурно неће стати у један плех.

Фото Shutterstock

Оставите прву тепсију са крофнама да одстоји 15 минута, па укључите рерну да се загреје на 180 степени. Тек тада чашом вадите другу туру крофни, да вам не би прекисле ако их будете вадили кад и прве.

Када се рерна загрејала, а крофнице удвостручиле, ставите да се пеку док не добију светло браон боју. Док се пеку, отопите остатак маргарина и чим извадите из рерне, крофнице одмах премажите и уваљајте у шећер, или мешавину шећера и цимета.

Уживајте!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је данас у Генералној Скупштини УН, али је на гласању било више уздржаних и против укупно, него оних земаља који су резолуцију подржали.

23. 05. 2024. у 18:44

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ПОРАЗ ЗАПАДА И ЊИХОВИХ УЦЕНА: Усвојена срамна Резолуција - у збиру више гласова против и уздржаних него за