НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО, ЗДРАВА И ДИЈЕТАЛНА: Неодољива чорба од патлиџана

Novosti online

12. 01. 2024. у 19:20

ОВА чаробна чорба савршена је за хладне дане, има бројне бенефите по здравље а направићете је зачас.

ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО, ЗДРАВА И ДИЈЕТАЛНА: Неодољива чорба од патлиџана

Фото Shutterstock

Потребно:

* 2 патлиџана

* маслиново уље
* 1 црни лук
* 1 стабљика целера
* 1 шаргарепа
* 5 чена белог лука
* 1 л воде
* ловоров лист
* 100 мл павлаке за кување

Припрема:

Прецеците патлиџане на пола, па их пребаците у плех обложен папиром за печење. Онда им исеците унутрашност хоризонтално и вертикално, да добијете коцке, па их прелијте маслиновим уљем. Зачините по укусу. Пеците око 25 минута на 180 степени. Пропржите на уљу ситно сецкан црни и бели лук, шаргарепу, целер, па кад поврће омекша додајте воду и ловоров лист. Затим додајте месо од патлиџана, па блендером све састојке добро изблендајте. Налијте павлаку за кување и пустите да се крчка још пар минута. Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

КАКВА ОДЛУКА ОРГАНИЗАТОРА! Ево када Новак Ђоковић игра наредни меч на Ролан Гаросу