ТОСКАНСКА СУПА: Хранљиво чорбасто јело за гурмане
Стари, добри проверени рецепт.
Састојци:
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 црвени лук
- 2 шаргарепе
- 1 празилук
- 2 чена белог лука
- 400 г пелата
- 1 кашика пире од парадајза
- 1 л супе од коцке
- 400 г пасуља
- 250 г спанаћа
- 2 кашике пармезана
- со, бибер
Припрема:
Црни и бели лук, као и празилук, ољуштите и исецкајте ситно, а шаргарепу на комадиће. Пелат оцедите и насецкајте. Пасуљ из конзерве оцедите и исперите. Спанаћ оперите и уситните. У лонцу пропржите црни лук, шаргарепу и празилук пазећи да не загоре. Додајте бели лук и кратко пропржите, па парадајз-пире и супу. Посолите и побиберите према укусу. Половину пасуља згњечите виљушком и додајте у лонац. Пустите да течност уври, па смањите температуру. Оставите да лагано кључа пола сата. Додајте преостали пасуљ и спанаћ и кувајте још 30 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКА ХАМБУРГЕР СУПА: Супа са млевеном говедином и поврћем
17. 05. 2024. у 15:00
ДОМАЋА СУПА СА ЋУРЕТИНОМ И РЕЗАНЦИМА: Ништа лепше од топлог јела на кашику
04. 05. 2024. у 11:00
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)
У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.
01. 06. 2024. у 13:24
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПЕКТАКЛ – ДРУГА ШАНСА ЗА МИЛИОНЕРЕ ИЛИ 15. ТИТУЛА ЗА КРАЉЕВЕ? Погледајте шта нас очекује у финалу Лиге шампиона!
Након финала Лиге Европе и Лиге конференција, ове суботе у Лондону се одржава и финале Лиге шампиона!
01. 06. 2024. у 15:00
"СЛОМИЛО МЕ ЈЕ, ПОТПУНО" Смрт у дому Снежане Савић - глумица месецима ћутала: "Много ми је тешко..."
ДОМ драмске уметнице почетком године завијен је у црно, а она од тог трена не може да дође себи.
30. 05. 2024. у 20:59
Коментари (0)