САЛАТА СА ЈУНЕТИНОМ, ПАРАДАЈЗОМ И РУКОЛОМ: Савршен спој меса и поврћа

Новости онлине

23. 04. 2024. у 11:00

Комплетан оброк за целу породицу.

САЛАТА СА ЈУНЕТИНОМ, ПАРАДАЈЗОМ И РУКОЛОМ: Савршен спој меса и поврћа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г јунетине,
  • 300 г руколе,
  • 300 г парадајза,
  • 1 црни лук,
  • 1 дл црног вина,
  • 1 кашичица бибера,
  • 1 кашичица соли,
  • 2 кашике уља,
  • 1 дл сока од поморанџе,
  • 1 љута папричица,
  • 1 ловоров лист

Припрема:

Јунетину исеците на траке, а црни лук ситно исецкајте. Ставите црни лук да се динста, додајте му јунетину, бибер и ловоров лист. Наставите да динстате док месо не порумени, додајте со и црно вино, па крчкајте док месо не буде готово. Ако имате већ кувану јунетину, спремите сос без меса и на крају додајте цепкану кувану јунетину и продинстајте све два минута, да месо поприми укусе, па наставите са припремом рецепта.

Помешајте сок од поморанџе, уље, со и бибер, па добро промешајте да се састојци сједине. Овим дресингом прелијте опрану и очишћену руколу. У чинију ставите руколу, готову јунетину, парадајз исечен на комаде и ситно исечену љуту папричицу. Све благо промешајте и послужите.

(danas)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СНИМАК! Ево како је Новак Ђоковић погођен флашом у главу (ВИДЕО)