ЈУНЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА ОД ГРИЗА: Нема ништа боље него када ручак започнете са домаћом храном

Новости онлине

17. 04. 2024. у 09:00

НИШТА не окрепљује организам тако добро као домаћа јунећа супа са кнедлама.

ЈУНЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА ОД ГРИЗА: Нема ништа боље него када ручак започнете са домаћом храном

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • за кнедле:
  • јаја 1
  • пшенични гриз 4 кашике
  • уље 1 кашика
  • со по укусу
  • за супу:
  • јунећа ребра 600 г
  • со 1 кашичица
  • суви зачин 1 кашика
  • шаргарепа 2
  • корен першуна 2
  • целер 1 мањи
  • вода 2 л
  • јунећа кост 1
  • першуново лишће 1 кашика сецкано 

Припрема:

У већи лонац додати опрано месо и очишћено поврће. Додати јунећу кост, со и зачин, па прелити са водом и крчкати око 60 минута. Супу процедити. Поврће исецкати. Кувано месо извадити и исецкати на мање парчиће. Све вратити у процеђену супу. Ставити на ринглу да проври, додати со и бибер по укусу. Кад проври смањити температуру. Припрема кнедли: Јаје умути са мало соли. Додати гриз и сјединити. Док супа још лагано ври полако кашичицом спуштати мале кнедле. Кувати 10 минута, затим склонити са шпорета, па додати сецкано першуново лишће. Пријатно!

(Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(УЖИВО) ЕВРОВИЗИЈА 2024: Највећи скандали у историји, НОВА одлука за Теју и НОВИ ударац за Израелку који јој повећава шансе